Ek Göstergede Son Durum-Maaş ve İkramiyede Ne Kadar Artış Olacak?

Kamu personellerine ek gösterge ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. TBMM açıldı ve çalışmalara başlıyor. Erdoğan ek gösterge için en yakın zamanda çıkacak demişti. Peki ek gösterge ile emekli maaşlarında ve ikramiyelerinde ne kadar artış olacak? Ek gösterge nedir? İşte detaylar.

Ek Göstergede Son Durum-Maaş ve İkramiyede Ne Kadar Artış Olacak?

Son dakika haberi: Ek gösterge hakkında detaylar gelmeye devam ediyor.

Polis, din görevlileri, öğretmenler ve hemşirlere verilecek ek gösterge için geri sayım devam ederken Hürriyet 'ten Noyan Doğan , bugün ek göstergenin detaylarını yazdı. 

Erdoğan , ek gösterge ile ilgili yaptığı açıklamada “Meclis çalışmaya başlar başlamaz ilk ele alınacak konulardan biri 3600 ek gösterge olacak” ifadelerini kullandı.

MECLİS ÇALIŞMALARA BAŞLIYOR

Bu açıklamanın ardından meclisin çalışmalarına başlaması bekleniyordu. Meclis bugün çalışmalarına başlıyor. 

1,6 MİLYON KAMU PERSONELİ FAYDALANACAK

1.2 milyon öğretmen, 280 bin polis, 115 bin hemşire ve 125 bin din görevlisi  olmak üzere toplamda 1.6 milyon kamu personeli ek gösterge artışından faydalanacak.

İKRAMİYE VE MAAŞLARDA NASIL ARTIŞ OLACAK?

Bugün için öğretmen ve polislerin ek gösterge cetveli şu şekilde;

  • 1. derece için 3000,
  • 2. derece için 2200,
  • 3. derece için 1600,
  • 4. derece için 1100,
  • 5. derece için 900,
  • 6. derece için 800,
  • 7. derece için 500
  • 8. derece için 450.

3000’den 3600’a yükselecek ek göstergede, emeklilik kesintisinden dolayı 30 lira ile 40 lira arasında maaşlarda bir azalma yaratacak, ancak maaş artışından yararlanacaklarda ise bu artışlar yıllık 400 lira ile 500 lira arasında değişecek. Gösterge artışı emekli ikramiyelerinde de 17 bin ila 27 bin lira arasında artış yaratacak. Öğretmenler emekli olurken 80 bin liraya yakın emekli ikramiyesi alırken, yeni düzenleme sonrası bu rakam 90 bin liradan fazla alacak.

Birinci dereceden, 30 yıl çalışarak emekli olan öğretmenin emekli maaşı 570 lira, emekli ikramiyesi de 21 bin liraya yakın artacak. 25 yıl çalışan, birinci derecek emekli olan polislerin aylıkları 592 lira, emekli ikramiyesi 22 bin 700 lira artacak. 30 yıl çalışan ve birinci dereceden emekli olan öğretmenlerin emekli aylığı 569 lira, emekli ikramiyesi 20 bin 500 lira artacak.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge devlet memurlarının çalışırken ki maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemidir. Maaş ve emekliliğe dair ödeme miktarlarında bu katsayı esas alınmaktadır.

EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ MECLİSE GELİR GELMEZ HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN