Burcu Köksal'dan TBMM'de Kamuda Çalışan Üniversiteli İşçiler Açıklaması

CHP 'li Burcu Köksal , Türkiye Büyük Millet Meclisi 'nde yaptığı konuşmada kamuda çalışan üniversiteli işçiler sorununa değindi.

Burcu Köksal'dan TBMM'de Kamuda Çalışan Üniversiteli İşçiler Açıklaması

Kamuda çalışan üniversiteli işçiler konusu mecliste gündeme geldi.

TBMM 'nin önceki gün toplanan Genel Kurulu 'nda konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal , kamu kurumlarında çalışan üniversiteli işçilerin seslerini duyurdu ve taleplerini dile getirdi.

"Öncelikli olarak emekçinin hakkını alabildiği bir Türkiye dileğiyle herkesin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum." diyerek sözlerine başlayan Köksal , konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Kamu kurumlarında daimi işçi olarak çalışan üniversite mezunu işçiler memurlarla aynı işi yaptıkları hâlde tayin, nakil, görevde yükselme ve imza yetkisi gibi özlük haklardan mahrum olarak çalışmaktadırlar. Çoğunun aile bütünlüğü dahi sağlanamamaktadır. Onlar sadece eşit işe eşit hak talep etmekteler. Kamu maliyesine ekstra bir yük getirmeyen bir düzenlemeyle üniversite mezunu işçilerin yaşadığı bu mağduriyetin, adalete ve liyakate uygun bir şekilde, bir an önce giderilerek memur statüsüne geçirilmeleri gerekmektedir."

Kamuda düzenleme bekleyen adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA