ASDEP Personeli Alımı Şartında Değişiklik: O Mezunlar da Başvurabilecek

Son dakika haberi: ASDEP personeli alımı başvuru şartında bir değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik ile Aile Sosyal Destek Personeli alımında mezuniyet şartı değişti.

ASDEP Personeli Alımı Şartında Değişiklik: O Mezunlar da Başvurabilecek

Son dakika haberi: ASDEP personeli alımı başvuru şartlarında değişiklik yapıldı.

10 Ocak 2019 Perşembe tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan kararda ASDEP personeli alımı başvuru şartlarında bazı değişiklikler yapıldığı bildirildi. Yayımlanan kararda ASDEP personeli alımı mezuniyet şartında değişiklik yapıldığı ve iki bölümün daha eklendiği bildirildi.

Yayımlanan karara göre artık ASDEP personeli alımında Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümlerinden mezun olanlar da başvuru yapabilecek.

Resmi Gazete 'de yayımlanan karar şu şekilde;

"MADDE 2- Aynı Esaslara ekli (4) sayılı Cetvelin "A- SÖZLEŞMELİ PERSONEL POZİSYON UNVANLARI İLE ASGARİ NİTELİKLERİ GÖSTERİR CETVEL" bölümünün "AİLE SOSYAL DESTEK PERSONELİ" satırının "NİTELİĞİ" kısmında yer alan "Sosyoloji, " ibaresinden sonra gelmek üzere "Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, " ibaresi eklenmiştir."

SON DURUM

Son değişiklik ile birlikte ASDEP personeli alımına aşağıdaki bölümlerden mezun olan adaylar başvuru yapabilir. ASDEP personeli alımı mezuniyet şartı şu şekilde;

"Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinin birinden mezun olmak."

İLAN GELİYOR

Resmi Gazete 'de değişikliğin yayımlanmasının ardından yeni ilanın yakın zamanda gelmesi bekleniyor. Değişikliğin yapılması, ilanın yayımlanma aşamasında olduğu yönünde yorumlanıyor.

Aranacak diğer şartlar ise şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamusal haklardan mahrum olmamak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; herhangi bir suçtan dolayı mahkûm olmamak,
  • Yurdun her yerinde görev yapmasına, her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etme engeli olmaması,
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf ya da en az 1 yıl tecilli
  • KPSS 'den en az 60 almış olmak.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN