Ali Yalçın'dan Son Dakika Maaş Zammı Açıklaması

Memurların maaş zammı ile ilgili Ali Yalçın 'dan önemli açıklamalar geldi. Toplu sözleşme görüşmelerini değerlendiren Yalçın, masada karar verme yetkisi zayıf bürokratların olduğunu ifade etti.

Ali Yalçın'dan Son Dakika Maaş Zammı Açıklaması

Memurların maaş zammı için açıklama.

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın 'dan canlı yayında memur maaş zammı açıklaması geldi. Habertürk 'e konuk olan Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerindeki son duurm ile ilgili bilgi verdi. 

20 gündür devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde 11 hizmet kolunun talepleri içinde yer alan bazı maddeler üzerinde uzlaşma sağlandığını ve bunu Hakem Kuruluna sunacaklarını ifade eden Ali Yalçın, hangi konular üzerinde uzlaşmaya varıldığını söylemedi. 

En son 2012 yılındaki toplu sözleşme görüşmelerinde  uzlaşma sağlanamadığını söyleyen Ali Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"Ancak 2012 yılındaki toplu sözleşmede, uzlaşılan ve uzlaşılmayan maddeler ayrı ayrı tasniflenmiş ve hakem kuruluna sadece uzlaşılmayan maddeler üzerinden başvuru yapmıştık. Ama 2019 yılı görüşmelerinde, Kamu İşveren Heyeti 20 günlük görüşmeyi sanki boş yere konuşmuşuz şeklinde algılamakta ve bir ortak uzlaşma tutanağı imzalanmasını istememektedir. Oysaki 11 hizmet kolu bazındaki 570 küsur madde tek görüşülmüş ve bunların bir kısmında uzlaşma sağlanmıştır. Bu yok sayılamaz. Biz yarın Hakem Kuruluna yapacağımız başvuruda, bu uzlaşılan maddeleri de bildireceğiz"

BÜROKRATLAR ZAYIF

Hükümeti eleştiren Ali Yalçın, öncekli yıllarda yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde Bakan 'ın yanında müsteşar olduğunu söyleyen Yalçın, bu yıl Bakan 'ın yanında genel müdür ve daire başkanı gibi karar yetkisi zayıf kişilerin olduğunu söyledi ve "Bu yetkisizlik, karar almayı zorlaştırmaktadır. Yetkili olmayanların masaya oturmasından dolayı sürekli telefon trafiği yaşanmakta ve zaten zaman dar olduğu için bazı konulara sıra gelmemektedir. İşçilerde 60 gün olan müzakere sürecinin memurlarda 30 gün olması büyük bir handikaptır. Bizim toplu sözleşmeden önce sunduğumuz tekliflerin tasnifi mutlaka öne alınmalıdır." ifadelerini kullandı.

İşte Ali Yalçın 'ın konuşmasının tamamı.