3600 Ek Göstergenin Kapsamı Hakkında Önemli Açıklama

3600 ek gösterge hakkında Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın önemli açıklamalarda bulundu ve kapsamın genişletilmesini istedi.

3600 Ek Göstergenin Kapsamı Hakkında Önemli Açıklama

3600 ek göstergenin kapsamının genişletilmesi için önemli açıklama.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sendikasına bağlı olan TOÇ-Bir-Sen'in 6. Olağan Genel Kurulu 'na katıldı ve bu toplantıda kürsüye geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın, burada yaptığı açıklamada,  "Ek Gösterge konusu ve düzenlemesi, bu kadar medyanın gündemine gelene kadar Meclisin gündemine gelseydi, bugün zaman ve enerjimizi daha farklı alanlara harcayabilirdik" ifadelerini kullandı.

MEDYANIN GÜNDEMİNE GELDİĞİ KADAR MECLİSİN GÜNDEMİNE GELSEYDİ..

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 'ın açıklaması sonrası gündemde daha da konuşulmaya başlanan ek gösterge hakkında açıklamasını sürdüren Yalçın, "Ek Gösterge konusu ve düzenlemesi, bu kadar medyanın gündemine gelene kadar Meclisin gündemine gelseydi, bugün zaman ve enerjimizi daha farklı alanlara harcayabilirdik" dedi.

HEM DESTEKLİYOR , HEM YETERSİZ BULUYORUZ

Seçim döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ortaya atılan vaadi hem desteklediklerini söyleyen Yalçın, hem de yetersiz bulduklarını söyledi. Bazı meslek grupları için sınırlı olması, bazıları için de hiç olmamasını tepki ilekarşıladıklarını söyleyen Yalçın, "Ek gösterge konusunda 3600 kapsamına alınacaklar bir an önce netleşmeli, diğer unvan ve kadrolarda görev yapanlar da ek gösterge düzenlemesine dahil edilmelidir" dedi.

Yalçın Yardımcı hizmetlerin de ek gösterge hakkından mahrum edilmemesi gerektiğini söyledi ve 3600 ek gösterge konusunda unvan, kadro ve kurum ayırımının ortadan kaldırılıp, lisans, lise ve ön lisans mezunlarının tamamının ek gösterge kapsamına dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Kamubulteni.com  | Ankara