3600 Ek Göstergede Kritik Detay: Hazine Ek Göstergeye Sıcak Bakmıyor

3600 ek gösterge için son dakika gelişmesi. AK Parti kulislerinden alınan son bilgilere göre ek gösterge için Hazine Bakanlığı 'nın, öğretmenler dışındaki mesleklere sıcak bakmadığı belirtildi.

3600 Ek Göstergede Kritik Detay: Hazine Ek Göstergeye Sıcak Bakmıyor

Hükümetin seçim vaadi olan 3600 ek gösterge meselesi , torba yasa ile yürürlüğe girecek.

İmamlar, hemşireler, ö-ğretmenler ve polislere 3600 ek gösterge verilmesini ön gören düzenleme için hükümetin torba yasa teklifi hazırladığı ve seçimden önce gündeme getireceği bildirildi. 

Seçim vaadinde yer alan ek gösterge için tek somut adım , öğretmenlere ikinci 100 günlük eylem planında 3600 ek gösterge verileceği oldu. Maliye ve Hazine Bakanı Albayrak ise, AK Parti milletvekilleri ile söz konusu düzenleme için bir istişare toplantısı yaptı. Yapılan görüşmede Albayrak , şu ifadeleri kullandı:

"3.600 gösterge konusunda, sağlık hizmetleri, emniyet ve öğretmenlerle ilgili bir değerlendirme yapılıyor ama bir bakıyorsunuz, tüm kamu personeli için talep ediliyor. Bu olmaz. Ben doğru bulmuyorum. Buna rağmen Cumhurbaşkanımız talimat verirse, gereğini yaparız" diye konuşmuştu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise salı günü yaptığı açıklamada "İmam, öğretmen, hemşire ve polislere 3.600 ek göstergeye çıkartılmasıyla ilgili çalışma devam ediyor. Tek bir paket halinde geçirilmesi planlanıyor. Gündemden çıkarma ya da unutma söz konusu değil. Çalışma tamamlandığında sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği bu söz kamuoyuyla paylaşılacaktır, henüz bir tarih yok."

HAZİNE ÖĞRETMENLER DIŞINDAKİLERE SICAK BAKMIYOR

Parti içerisinde , böyle bir düzenlemenin diğer çalışanlar tarafından tepki ile karşılanacağı bildirilirken , edinilen bilgilere göre düzenlemenin yerel seçimlerden hemen önce sürpriz şekilde meclisten geçirileceği de konuşuluyor.  Maliye Bakanlığının ise bütçe dengeleri açısından, öğretmenler dışındaki gruplara sıcak bakmadığı belirtiliyor.

EK GÖSTERGE HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.
Kaynak: Türkiye