3600 Ek Gösterge İçin Flaş Gelişme (İşte Maaş ve İkramiye Artış Miktarları)

3600 ek gösterge düzenlemesi için düğmeye basıldı ve geri sayım başladı. Peki ek gösterge düzenlemesi ile maaşlar ve emekli ikramiyeleri ne kadar artacak?

3600 Ek Gösterge İçin Flaş Gelişme (İşte Maaş ve İkramiye Artış Miktarları)

3 milyona yakın memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge iin geri sayım başladı.

AK Partili Orhan Erdem 3600 ek gösterge için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bu açıklamanın ardından gözler söz konusu kanun teklifine döndü. Kanun teklifinin içeriği merak edilirken , teklifle birlikte ek gösterge cetvelinin yenilenecek. Ek gösterge cetvelinin yenilenmesi ile hem maaşlar, hem de emekli ikramiyelerinde ciddi bir artış olacak. Sabah Gazetesi 'nden Hazal Ateş, bugün kaleme aldığı yazısında, zor şartlar altında çalışan personellere daha fazla maaş verileceğine yer verdi. 

24 Haziran seçimlerinde hükümet başta olmak üzere tüm partilerin seçim beyannamesinde yer alan 3600 ek gösterge için AK Parti çalışma başlattı. Yaklaşık 1.5 milyon öğretmen, polis, hemşire ve din görevlisini doğrudan yararlanacağı düzenleme için geri sayım devam ediyor.

İKRAMİYE VE MAAŞLAR NE KADAR ARTACAK?

Söz konusu düzenleme ile ek göstergesi yükseltilen kamu personelleri, emekli olduklarında alacakları normal emekli ikramiyesinin yüzde 20-25 fazlasını alacak. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Partili Erdem, "Çalışma bittiğinde kanun teklifi verilecek. Bütçeye getireceği yük, ne zaman başlayacağı, kimlere verileceği belirlenecek. Çalışmanın en kısa zamanda yapılacağını biliyorum" ifadelerini kullandı.

MAAŞLAR NE KADAR ARTACAK?

Birinci dereceden ve 30 yıl çalışıp emeklilik hakkı kazanan ve emekli olan polislerin emekli aylıklarında 637 , emeklilik ikramiyelerine ise 27 bin 13 liralık bir artış gelmesi bekleniyor.  Birinci dereceden ve 30 yıl çalışarak emekli olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 569 lira, ikramiyeleri 20 bin 516 lira artacak. Hesap 25 yıla göre yapıldığında birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan polislerin emekli aylıkları 592 lira, emekli ikramiyeleri 22 bin 739 lira yükselecek. Birinci dereceden ve 25 yıl çalışarak emekli olan öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin ise emekli aylıkları 533 lira, emekli ikramiyeleri 17 bin 97 lira artacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA