3600 Ek Gösterge Hakkında AK Parti'den Son Dakika Açıklaması

3600 ek gösterge hakkında son dakika açıklaması. Memur Sen tarafından düzenlenen programa katılan Bakan Gül, burada yaptığı açıklamada ek gösterge hakkında açıklamalarda bulundu.

3600 Ek Gösterge Hakkında AK Parti'den Son Dakika Açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den son dakika ek gösterge açıklaması.

Memur-Sen Gaziantep İl Başkanlığını ziyaret eden ve burada açıklamalarda bulunan Bakan Gül, Memur-Sen'in ülke genelindeki memurların hak ve özgürlük hakları konusunda önemli çalışmalar yürüten, her geçen gün büyüyüp gelişen bir sendika olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde kamu personellerine önemli haklar verildiğii söyleyen Bakan Gül şu ifadeleri kullandı: 

"Bunlar aslında lütuf değildi. Ama daha önce hep ötelenen haklar, AK Parti hükümetleriyle yerine getirildi. Elbette ki daha yapılması gerekenler var. Bu hususta çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hak ve özgürlüklerin korunması konusunda Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki siyasi hayat, hep özgürlüklerin ve hakların genişlemeyi tercih etti. Hangi yaşam tarzını, inancı benimserse benimsesin herkesin inandığını yaşama özgürlüğü vardır. Başı açık da olsa örtülü de olsa nasıl istiyorsa öyle yaşaması devletin teminatı altındadır."

EK GÖSTERGE

Özgürlük ve hakların önemsenmesi meselesine değinen Bakan Gül, ek gösterge meselesine değindi ve şu şekilde konuşmasına devam etti:

"Önceki anlayışta 'Şöyle giyinip böyle inanacaksınız' diye baskıcı anlayış hakimdi. Demokratik bir toplumun ve devletin kabul edemeyeceği şeyler yaşanıyordu. Milletin dediği şekilde irade olmalı. Temel fikir ve yol haritamız da budur. Toplu sözleşmeden tutun özlük haklarına kadar her şeyi daha ileriye götüreceğiz. Ek göstergeyle ilgili de kapsamın herkesin tatmin olacağı bir çalışma, önümüzdeki dönemde mecliste görüşülecek. İnşallah seçimden sonra bu konu kanunlaşacaktır."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA