28-29 Ekim Günü PTT Açık mı? 28 Ekim'de Yarım Gün mü Tatil? Açıklama Geldi

28 ve 29 Ekim günü PTT 'ler açık olacak mı? 28 Ekim günü PTT tam gün mü yoksa yarım gün mü çalışacak? PTt dağıtım yerleri 28 ve 29 Ekim 'de açık olacak mı? İşte detaylar.

28-29 Ekim Günü PTT Açık mı? 28 Ekim'de Yarım Gün mü Tatil? Açıklama Geldi

28-29 Ekim 2019 günleri PTT açık olacak mı?

29 Ekim 2019 günü, Cumhuriyet Bayramı 'nın yıldönümü olması vesilesi ile resmi tatil olarak kutlanacak. Resmi tatilden bir gün önce ise yarım gün tatil olacak. Kamu personelleri ve vatandaşlar ise 28-29 Ekim 2019 günü PTT 'lerin işlem yapıp yapmayacağı, PTT şubelerinin açık olup olmayacğanı araştırmaya başladı.

BİRLİK HABER SEN 'DEN AÇIKLAMA

PTT 'nin yetkili sendikası Birlik Haber Sen bir açıklama yaptı. Tatil ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde: 

PTT A.Ş.’nin 23.10.2019 tarih ve 23632 sayılı yazısı ile 29 Ekim 2019 Salı günü Cumhuriyet Bayramı’nda çalışma yapılacağına ilişkin karar; Birlik Haber-Sen’in girişimleri sonucunda kaldırılmıştır.

PTT A.Ş.’nin 23.10.2019 tarih ve 23632 sayılı yazısı ile artan devir oranlarının azami seviyeye indirilmesi gerekçe gösterilerek 28 Ekim 2019 Pazartesi günü öğleden sonra ve 29 Ekim 2019 Salı günü Cumhuriyet Bayramı’nda tüm dağıtım hizmetlerinin devam ettirilmesi yönünde başmüdürlükleri yazı ile bilgilendirmişti.

Genel Yetkili Sendika Birlik Haber-Sen ilk andan itibaren konuya sessiz kalmadı ve yetkililerle olan görüşme süreçlerimizi hemen başlattı. Yapılan müdahalelerin ardından PTT A.Ş. yöneticileri, konuya ve çalışanlarının durumuna duyarsız kalmadılar ve yazı ile çıkan kararı yeniden düzenleyeceklerinin sözünü verdiler.

Birlik Haber-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve PTT A.Ş. yöneticileri arasında geçen görüşme süreci nihayet olumlu sonuçlandı ve beklenen haber geldi. Genel Müdürlük, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda uygulanan resmi tatil hususundaki yeni yazıyı Başmüdürlüklere göndermiş bulunmaktadır. Yenilenen karar ve hazırlanan yazı neticesinde PTT A.Ş. çalışanlarına bu 29 Ekim’de “Çalışma Zorunluluğu Kaldırılmış” ve resmi tatil verilmiştir.

Konuya duyarsız kalmayıp, gerekli çalışmaları yaptıkları ve resmi tatil izin sürecini başlattıkları için PTT A.Ş. Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Başta PTT A.Ş. çalışanlarımız ve tüm üyelerimiz olmak üzere herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarız.

KAPALI MI AÇIK MI?

PTT 'ler 28 Ekim günü yarım gün çalışacak. Öğleden önce yapılacak çalışma sonrası mesai öğle saatinde bitecek. 29 Ekim günü de PTT 'ler kapalı olacak ve işlemler 30 Ekim 2019 günü başlayacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA