139 Gazi , Gazi ve Şehit Yakınının Ataması Gerçekleşti

Devlet Personel Başkanlığı, 139 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuya atamasını gerçekleştirdi.

139 Gazi , Gazi ve Şehit Yakınının Ataması Gerçekleşti

139 Gazi , Gazi ve Şehit Yakınının Ataması Gerçekleşti

Devlet Personel Başkanlığı, 139 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamuya atamasını gerçekleştirdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı tarafından hak sahibi olduğu tespit edilerek Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilen 139 şehit yakını, gazi ve gazi yakının atama işlemleri, Devlet Personel Başkanlığı'nda noter huzurunda yapıldı.

Hak sahiplerinin atama teklifleri yapılırken, atanmayı istedikleri ilk il tercihleri ile öğrenim durumlarının dikkate alındığı öğrenilirken, 139 hak sahibinden; 29'unun öğrenim durumu itibariyle mühendis, mimar, veteriner hekim, öğretmen, grafiker, çocuk eğiticisi, şehir plancısı, tekniker ve teknisyen unvanlı kadrolara, 41'inin memur unvanlı kadrolara, 4 kişinin ise sürekli işçi kadrosuna 1 kişinin büro hizmetleri pozisyonuna atandığı bildirildi.

 Ataması yapılanların 94'ü erkek, 45'i kadın. Atama teklifleri, e-Uygulama isstemi üzerinden bu çerçevede personel talep eden kamu kurum ve kuruluşlarına yapıldı. Atama sonuçlarına bugünden itibaren Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi sayfasından erişim sağlanabiliyor.