KPSS Türkiye Birincisi Mülakatta Elendi

KPSS'de 88,29 puan alan ve branşında Türkiye birincisi olan bir adaya , girdiği mülakatta 54 puan verildi ve bu aday mülakatta elendi.

KPSS Türkiye Birincisi Mülakatta Elendi

88,295 KPSS puanı ile Fizik dalında Türkiye birincisi olan D.E.D. isimli kişi, sözlü mülakatta elendi.

Fizik mezunu olan aday, girdiği KPSS 'de , branş bazında alanında Türkiye birincisi oldu. Adayın branş bazındaki sıralaması aşağıdaki gibi.

KPSS branş sıralamasında Türkiye birincisi olan bu isim, öğretmenlik sözlü mülakatında 54 puan aldı ve elendi.

Sözcü Gazetesine konuşan aday yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

S"2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda 88.295750 puan aldım. ÖSYM'nin açıkladığı sıralamalara göre Fizik Öğretmenliği branşında Türkiye birincisi, Fizik ve Fizik Öğretmenliği branşında ise Türkiye ikincisi oldum. Ardından 14.12.2018 tarihinde yapılan mülakat sınavına katıldım. Mülakat sınavında tüm sorulara doğru cevap vermeme rağmen 54 puan alarak başarısız kabul edildim."

Aday açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"2016'da girdiğim mülakatta 95 puan aldım. Bütün soruları bildiğim halde ne oldu da bu yılki mülakatta elendim? Girdiğim mülakatların hiçbirinde komisyon üyeleri tarafından zarfın içinde bulunanların dışında bir soru ile karşılaşmadım. 54 puan verilen son mülakatımda da sorulan soruları yanıtlarken puanımın düşük verilmesine neden olacak herhangi bir durum yoktu. Ben geçen bir yıllık süre içerisinde ne oldu da kendimi ifade edemez hale geldim ve bu kadar farklı puan aldım, anlamış değilim."

Kamubulteni.com  | Ankara