KPSS İle Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu Memur Atama Tercihleri için Bekleyiş Sonlanıyor

Kamu Personeli Seçme Sınavı puanlarıyla merkezi atama işlemleri için bekleyiş sona eriyor. Devlet Personel Başkanlığı tarafından 2018 yılının başında açıklanan KPSS yerleştirme takvimine göre KPSS tercihleri için geri sayımda sona gelindi.

KPSS İle Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu Memur Atama Tercihleri için Bekleyiş Sonlanıyor

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na lise, önlisans ve lisans düzeyinden giren milyonlarca memur adayı ilgili sınavdan aldıkları puanlarıyla kamuya açıktan personel alımları ve merkezi atama tarihlerini araştırmaya başladı. Kamuya açıktan personel alımlarıyla ilgili duyurular art arda gelirken, 2018 yılının son merkezi ataması için ise geri sayımda sona gelindi.

KPSS 2. YERLEŞTİRME TERCİHLERİ 11 ARALIK'TA BAŞLAYACAK

Devlet Personel Başkanlığı tarafından paylaşılan takvime göre, KPSS puanlarıyla merkezi atama işlemleri ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden (ais.osym.gov.tr) 11 Aralık 2018 tarihinde başlayacak, 20 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek. Tercih Robotuyla ilgili duyurunun kısa sürede yayımlanması, ÖSYM'nin de kadro dağılımını bu hafta içerisinde ilan etmesi bekleniyor. KPSS 1. Yerleştirme işlemleri ÖSYM Başkanlığı'nca 26 Haziran ile 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılmıştı.

KPSS Tercih Robotu ve Tercih Kılavuzu yayımlandığı anda haberdar olmak için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMU BÜLTENİ İNDİR!

Bu arada ÖSYM geçtiğimiz günlerde KPSS Ortaöğretim ve Önlisans branş bazında sıralamaları yayımlamıştı. KPSS'ye ortaöğretim ve önlisans düzeyinden giren memur adayları branş bazında sıralama sonuçlarını ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden görüntüleyebilecekler. ÖSYM Duyurusunda konuyla ilgili aşağıdaki ifadelere yer verilmişti : 

2018 Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Ortaöğretim,Ön Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde 30.11.2018 tarihi ile aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuruda belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

Adayların branş bazında sıralamaları incelerken göz önünde bulundurması gerekenleri içeren teknik açıklama metnine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA