KPSS'de Çıktı: Almanya'nın 1. Dünya Savaşı'nda İşgal Ettiği Tarafsız Ülke

Ortaöğretim KPSS'de, Birinci Dünya Savaşında Almanya'nın ilk olarak saldırdığı tarafsız ülkenin hangisi olduğu sorusu soruldu. İşte sorunun cevabı.

KPSS'de Çıktı: Almanya'nın 1. Dünya Savaşı'nda İşgal Ettiği Tarafsız Ülke

Bugün yapılan KPSS'de, birinci dünya savaşında Almanya'nın hangi tarafsız ülkeyi işgal ettiği sorusu soruldu.

Lise KPSS az önce sona erdi. Sınavın sona ermesinin ardından adaylar, sınavda çıkan soruların cevaplarını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak sınavda çıkan soruların cevaplarını yazmaya başladık. Sizin de aklınıza takılan soru varsa, aşağıdaki yorum kısmından yazın ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapın.

Gelelim KPSS'de sorulan soruya. Almanya'nın birinci dünya savaşında işgal ettiği ilk ülkenin hangisi olduğu sorusu soruldu. 

Birinci Dünya Savaşı'nda Almanya 'nın ilk olarak saldırdığı ülke Belçika 'dır.

Olayın tarihçesi ise şu şekildedir.

"Alman İmparatorluğu siyasi birliğini geç oluşturması nedeniyle sömürgecilik yarışında geri kalmıştır. Fransa, Birleşik Krallık ve Rusya İmparatorluğu Almanya’ya düşmandı.

Gücünü büyük ölçüde kaybetmiş haldeydi. Eğer savaşta kazanan tarafta olursa tekrar gücüne ve kaybettiği topraklarına kavuşacağını düşünmüştür. İngiltere ve Fransa ile uzlaşmaya çalışmıştır. İtilaf Devletleri Osmanlı'yı istemeyince Almanya'nın yanında savaşa girmiştir.

Bunun üzerine Rusya 31 Temmuz'da genel seferberlik ilan etti. Daha önceden Rus Seferberliği'ni savaş ilanı kabul edeceğini açıklamış bulunan Almanya 1 Ağustos'ta Rusya'ya, 3 Ağustos'ta da Fransa'ya savaş ilan etti. Almanya 4 Ağustos 1914 tarihinde Belçika'ya saldırdı. İngiltere de Almanya'ya savaş açtı."

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER