KPSS'de Bir Sorunun Cevabı Değişti

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bir güncelleme duyurusu yapıldı. Yapılan duyuruda KPSS'de bir sorunun cevap şıkkının değiştiğine yer verildi.

KPSS'de Bir Sorunun Cevabı Değişti

ÖSYM Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı.

Geçtiğimiz 29 Ağustos günü Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 2018 yılı KPSS Lisans sınav sonuçlarını yayımladı. Sonuçların açıklanmasının ardından bir gelişme yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre ÖSYM 'nin, 2018 KPSS Lisans sınavında bir sorunun cevap şıkkını değiştirdiği ortaya çıktı.

KPSS sınav soru ve cevaplarını açıklayan ÖSYM Başkanlığı, 'Türkiye'de aşağıdaki göllerden hangisi su üretimi bakımından daha önemli bir paya sahiptir?" sorusunun cevap şıkkını değiştirdi. Soru ilk olarak öğrencilere yönlendirildiğinde doğru cevap olarak "Eğirdir Gölü" ydü.

Ancak, 29 Ağustos 'ta sonuçların, 31 Ağustos 'ta da cevap kağıtlarının erişime açılması ile birlikte bu soruya at cevap şıkkının "Van Gölü" olarak değiştirildiğine yer verildi.

ÖSYM'den yapılan güncelleme duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

"2018- KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi) ve 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sonuçları Açıklandı

2018- KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi) ve 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınavlarına ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. 2018-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür), 2018-KPSS Lisans (Alan Bilgisi Sınavları), 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait maddi analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup 22 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen Lisans düzeyindeki Kamu Personel Seçme Sınavı Genel Kültür Testinde yer alan 43 numaralı sorunun "C" olarak girilmiş doğru cevabının "A" olarak, 28-29 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen 2018-Kamu Personel Seçme Sınavı Alan Bilgisi Sınavları 3. oturumunda (Pazar Sabah Oturumu) yer alan istatistik testindeki 18 numaralı sorunun "A" olarak girilmiş doğru cevabının "C" olarak düzeltilmesine karar verilmiştir. Adaylar, sınav sonuçlarına 29 Ağustos 2018 tarihinde saat 17.00'den itibaren ÖSYM?nin https://sonuc.osym.gov.tradresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.Sınav sonuçlarına ilişkin Sayısal Bilgiler Ek'te sunulmuştur."

Kamubulteni.com | Ankara