KPSS 2018/2 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Tercih Ücreti Var Mıydı?

KPSS 2018/2 en az lise mezunu memur alımı tercihleri sona erdi. Peki tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercih sonuçları hangi sayfada yayımlanacak? İşte detaylar.

KPSS 2018/2 Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Tercih Ücreti Var Mıydı?

KPSS 2018/2 tercihleri sona erdi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta KPSS 2018/2 tercih kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan kılavuzda, en az lise mezunu adaylar arasından memur ataması yapılacağı bildirildi. 

Yayımlanan kadrolar için tercihler 20 Aralık 2018 saat 23,59 'a kadar alındı. Tercihlerin sona ermesinin ardından memur adayları, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak KPSS tercihi yapan adaylar için bu haberimizi kaleme aldık.

KPSS TERCİHLERİNDE TABAN PUANI KAÇ OLACAK?

KPSS tercihlerinde, önceki yıllara göre daha az kadroya alım yapılıyor. Önceki yıllarda 2 binden fazla yapılan alımda bu yıl sayı 1700 civarında oldu. KPSS sonrası ilk merkezi yerleştirme olması nedeniyle bu alımda kadroların yüksek KPSS ile kapatması bekleniyor. Detaylar için TIKLAYIN  Siz de aşağıdaki yorum kısmından tercih yaptığınız kadroları ve KPSS taban puanlarınızı yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

KPSS TERCİH ÜCRETİ YOK

Bu KPSS tercihlerinde adaylar, tercih ücreti ödemeyecek. ÖSYM, KPSS sınavından sonraki ilk merkezi yerleştirmede tercih ücreti almıyor.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS tercih sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili ÖSYM 'den herhangi bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz yıl yapılan KPSS 2017/2 tercih sonuçları, tercihlerin sona ermesinden 13 gün sonra açıklandı. KPSS 2018/1 tercihlerinin sonuçları ise , tercihlerin sona ermesinden 8 gün sonra açıklanmıştı. 

Bu örneklere baktığımızda KPSS tercih sonuçlarının Ocak ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

KPSS tercih sonuçlarını Kamubulteni.com olarak anbean takip ediyoruz. Sonuçlar açıklandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN