KPSS 2018/2'de Bu Belgesi Olan Adaylar Daha Avantajlı Olacak

Son dakika haberi: 11 Aralık tarihinde KPSS 2018/2 tercih kılavuzu yayımlanacak. 2500 memur alımı için alınacak tercihlerde bazı evrakları olan adaylar diğer adaylardan daha avantajlı olacak.

KPSS 2018/2'de Bu Belgesi Olan Adaylar Daha Avantajlı Olacak

KPSS 2018/2 memur alımı için geri sayım sona eriyor.

2018/2 KPSS tercihleri 11 Aralık tarihinden itibaren ÖSYM Başkanlığı tarafından alınacak. 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının ardından yapılacak ilk merkezi tercih olan KPSS 2018/2 tercihlerinde adaylardan tercih ücreti alınmayacak. Tercihler öncesi Kamubulteni.com olarak uyarılarımız ve bilgilendirmelerimiz devam ediyor. 

BU EVRAKLAR SİZİ AVANTAJLI DURUMA GETİRECEK

KPSS tercihlerinde en az 2500 memur alımı yapılması bekleniyor. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak memur alımı için KPSS puan üstünlüğü esas alınacak. Mülakat şartı olmadan yapılacak memur atamasında bazı kadrolar için adaylardan bazı özel evraklar istenmektedir.

Kadrolara başvuru için özel şartlar kısmında yer alan evraklara sahip olmayan adaylar bu kadrolara başvuru yapamayacak. Kadrolar için istenen bazı evraklar şu şekilde olacak.

Bilgisayar Sertifikası

Düz memur kadroları, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni gibi bazı kadrolara başvuru yapacak adaylarda Bilgisayar Sertifikası istenecek. Bazı alımlar için istenen bilgisayar sertifikası olanlar bu kadrolara başvuru yapabilecek. Bunun yanı sıra lisede veya üniversitelerde bilgisayar dersi gören ve bu dersi başarı ile geçen adaylar, transkript ile bunu belgeleyebilir ve bu kadroya başvuru yapabilir. 

Üniversitede ya da lisede bilgisayar dersi görmeyen adayların ise MEB onaylı Bilgisayar Sertifikası olması gerekmektedir.

EHLİYET

KPSS tercihleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına en az lise mezunu adaylar arasından şoför alımı yapılmaktadır. Şoför kadrolarına yapılan alım için adayların lise mezunu olması, KPSS'den geçerli bir puan almış olması gibi şartlar aranmaktadır. Bu şartların yanı sıra adayların şoför kadrosu için “B SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ SAHİBİ OLMAK” şartını taşıyor olması gerekmektedir. 

Ehliyetiniz yoksa şimdi bir kursa yazılmanız ve 2019 yılında yapılacak merkezi yerleştirmeye kadar ehliyet almanız gerekmektedir. 

YABANCI DİL

Lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar arasından yapılacak bazı memur kadroları için de adaylardan yabancı dil sertifikası istenmektedir. YDS gibi yabancı dil belgesi olan adaylar dil şartının arandığı kadrolara başvuru yapabilecek.

BONSERVİSLER:
 

Memur kadrolarına yapılan bazı atamalar için “şu bonservise sahip olmak” ibaresine yer verilir. İstenen bazı bonservisler şu şekilde;

Bu bonservislerle birlikte adaylardan başka kadrolar için de bonservisler istenmektedir. 

KPSS TERCİH KILAVUZU VE ROBOTU

KPSS 2018/2 tercih kılavuzu ve tercih robotu Aralık ayının ikinci haftasında erişime açılacak. Kılavuz ve tercih robotu yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara