İşte 2018 Ortaöğretim (Lise) KPSS Sınav Sonucu Açıklama Tarihi

7 Ekim günü yapılacak Lise KPSS sınavının sonucu ne zaman açıklanacak? Ortaöğretim düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınav sonuçlarına nasıl ulaşabilirim?

İşte 2018 Ortaöğretim (Lise) KPSS Sınav Sonucu Açıklama Tarihi

2018 Lise KPSS 7 Ekim günü yapılacak. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2 yılda bir yapılan ve bu yıl 7 Ekim günü düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim düzeyine en az 3.5 milyon kişinin katılması bekleniyor. ÖSYM, sınava başvuru yapan aday sayısını henüz açıklamadı. Açıklamanın sınavdan sonra ÖSYM Başkanı tarafından yapılması bekleniyor. 

Sınava saatler kala adayların merak ettiği konulardan biri , sınav sonucunun ne zaman açıklanacağı oldu. Ortaöğretim KPSS 'ye giren adaylar, sınav sonucu açıklandıktan sonra bu puanı ile lise mezunu memur alımlarına başvuru yapabilecek. Bu nedenle adaylar sınav puanını ne zaman kullanacağını araştırıyor. Biz de Kamubulteni.com olarak KPSS 'ye giren adayları bilgilendirme adına bu haberimizi kaleme aldık.

ÖSYM AÇIKLAMASI

ÖSYM tarafından yayımlanan 2018 KPSS Ortaöğretim Başvuru kılavuzunda sınav sonuçları ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır."

SINAV SONUCU AÇIKLAMA TARİHİ

ÖSYM tarafından yayımlanan 2018 yılı sınav ve sonuç açıklama takviminde KPSS lise sonuçlarının 8 KASIM 2018 günü açıklanacağına yer verildi. Sonuçlar 8 Kasım günü, gün içinde duyurulacak.

Sonuçlar açıklandığı anda bildirim alarak haberdar olmak , Lise KPSS puanı ile memur alımlarından haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER