8500 İKM Alımı Başvuru Şartlarında Değişiklik İçin Kritik Detay (Gardiyan Maaşı)

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2019 yılında 8 bin 500 civarında infaz koruma memuru alımı yapacak. Alım için bekleyiş devam ederken başvuru şartlarının esnetilip esnetilmeyeceği merak ediliyor.

8500 İKM Alımı Başvuru Şartlarında Değişiklik İçin Kritik Detay (Gardiyan Maaşı)

CTE 'ye 2019 yılında en az 8500 İnfaz Koruma Memuru alınacak.

CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada , 2019 yılında CTE bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından 10 bin yeni personel alımı yapılacağını söyledi. 10 bin alım müjdesinin gelmesinin ardından memur olmak isteyen adaylar, başvuru şartlarının ne olacağını, başvuruların ne zaman alıncağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak yeni dönem İnfaz Koruma Memuru alımına ilişkin edindiğimiz son bilgileri aktarıyoruz.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,  
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya  askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
  • Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak;  Merkezî sınavın (KPSS-2018) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak
  • Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,  
  • Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak,
  • Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

DEĞİŞİKLİK YAPILACAK MI?

İKM alımı bekleyen on binlerce aday, yeni İKM alımında KPSS şartının 60 'a düşürülmesini istiyor. Öte yandan yaş haddinin de esnetilmesini isteyen adaylar, seslerinin duyurulmasını istiyor. Ancak bu konularda Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir çalışma yürütülmüyor.

DEĞİŞİRSE NE ZAMAN DEĞİŞİR?

2018 yılında yapılan KPSS'lere 2016 senesine oranla yarı yarıya aday girdi. Lise KPSS'ye 2016 yılında 3 buçuk milyona yakın kişi girdi. Bu sene ise 990 bin civarında kişi girdi. Bu nedenle özellikle Adalet Bakanlığı 'nın alımlarında, mülakat için hedefelenen rakamlara ulaşılması zor gibi görünüyor.

KPSS sonrası yapılacak ilk İKM alımında hedef sayı tamamlanabilir ancak, 2020 yılında yapılacak alımlarda istenen rakama ulaşılması zor görünüyor. Bu nedenle bu konuda bir değişiklik olabilir.

Değişikliğin 2019 yılı alımlarından önce olması zor gibi görünüyor. Ancak 2019 yılı alımlarına az başvuru olması durumunda hızlı bir değişiklik ile şartlar esnetilebilir. Bekleyip göreceğiz.

İKM MAAŞLARI

İnfaz koruma memurları, halk arasında bilinen adı ile gardiyanlar, en düşük memur maaşını alanlardır. 3133 TL civarında maaş alan İKM'lerde, bu miktar, eğitim seviyesine göre yükselmektedir. Lisans mezunu bir İKM 3300-3400 civarı maaş almaktadır. 2019 yılında yapılacak zamla İM maaşının 3600 civarına yükselmesi bekleniyor.

İLAN NE ZAMAN?

İlan tarihi henüz netleşmedi. Ancak 2018 yılında olduğu gibi alımın yine Mayıs 'ta yapılması bekleniyor. CTE 'den önümüzdeki günlerde gelecek bilgiyi kamubulteni.com olarak takipçilerimize aktaracağız. Bilgi gelir gelmez bildirim alarak haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN