2019 KPSS Tercihleri ile Yapılacak Memur Alımı Sayısı Belli Oldu

2019 yılı KPSS tercihleri ile yapılacak memur alımı sayısı belli oldu. Edinilen son dakika bilgilerine göre 2019 yılında 3 merkezi yerleştirme olacağı ve bu tercihlerle 5 bin memur ataması yapılacağı bildirildi.

2019 KPSS Tercihleri ile Yapılacak Memur Alımı Sayısı Belli Oldu

2018 yılında 1 milyona yakın kişiyi iş sahibi yapan İstihdam Seferberliğinin ikincisi başlatıldı ve bu seferberlik kapsamında 2019 yılında 200 bin kişiye iş kapısı açılacak ve merkezi atama ile memur alımı sayısı belli oldu.

Cumhurbaşkanı Edoğan, geçtiğimiz ay yeni istihdam seferberliği başlatılacağını söyledi. Bunun ardından yeni 100 günlük eylem planı açıklandı. Açıklanan ikinci 100 günlük eylem planında 200 bin kişiye iş kapısı açılacak. Aralarında kadın ve gençlerin çoğunlukta olduğu 200 bin kişiye özel sektörde iş kapısı açılacak. Söz konusu alımlar İŞKUR aracılığıyla yapılacak. Bu aşamada en büyük rol de meslek kurslarının olacak.

Facebook grubuna katılım için >>>>TIKLAYIN

İŞKUR'a kayıtlı toplamda 110 bin kişi, yine kurum tarafından açılacak olan meslek kurslarına yönlendirilerek ve bu kurslarla nitelikli personeller yetiştirilecekç ve sektörlerin ihtiyacını karşılanacak. Bu arada cezaevlerinde bulunan 10 bin kişiye de "Mesleki Yeterlilik Belgesi" verilecek.

2019 YILINDAKİ MERKEZİ ATAMALAR

Özel sektörüe yapılacak personel alımlarının yanı sıra kamuya da 2019 yılında personel alımları yapılacak. Edinilen son dakika bilgilerine göre 2019 yılında atama ile kamuya 5 bin memur alımı yapılacak. 3 ayrı atama ile yapılacak memur alımları ile kamuya 5 bin yeni personel alınacak. 500 şehit ve gazi yakını da, kamu kurumlarına yerleştirilecek. Tüm üniversitelerde kariyer merkezleri kurulacak. Merkezler, gençleri potansiyeline göre çalışabileceği işlere yönlendirecek.

Merkezi atamalar için tercih tarihleri: Haziran-Aralık. 2019 yılında da merkezi atamaların bu tarihlerde yapılması bekleniyor. Merkezi atama tercih tarihleri belli olduğu anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin. Üçüncü atamanın da Nisan gibi yapılması bekleniyor.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

2018/2 TERCİHLERİ DEVAM EDİYOR

2018 yılının son merkezi ataması için tercihler alınmaya devam ediyor. Tercih kılavuzu için TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara
Kaynak: Turkiye..