2019 KPSS Tercih Tarihleri ve Atama Sayısı Duyurusu Bekleniyor

2019 Kamu Personeli Seçme Sınavı merkezi yerleştirme ve ilgili yerleştirme işlemlerinde geçerli olacak kontenjan sayısıyla ilgili yeni duyuru beklentileri sürüyor.

2019 KPSS Tercih Tarihleri ve Atama Sayısı Duyurusu Bekleniyor

2019 KPSS TERCİH TAKVİMİ İÇİN BEKLEYİŞ SÜRÜYOR 

Devlet Personel Başkanlığı'nca geçtiğimiz yıl 25 Ocak 2018 tarihinde ilan edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı Yerleştirme Takvimi bu yıl hala yayımlanmadı. Şubat ayına girilmesine rağmen KPSS yerleştirme işlemleri için tarihler netleşmiş değil, bu sene KPSS'ye lisans düzeyinden girecek adaylar ve geçtiğimiz yıl önlisans, lise ve lisans düzeyinden giren adaylar Devlet Personel Başkanlığı tarafından açıklanacak atama takvimi duyurusunu bekliyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL OCAK AYINDA TAKVİM YAYIMLANMIŞTI

Geçtiğimiz sene KPSS 1. Yerleştirme işlemleri için kamu kurum ve kuruluşlarından talepler 12 Mart ile 11 Mayıs 2018 tarihlerinde toplanmış, ÖSYM başkanlığı tarafından KPSS 1. yerleştirme için tercihler ais.osym.gov.tr üzerinden 26 Haziran ile 5 Temmuz 2018 tarihleri arasında alınmıştı. KPSS 2. yerleştirme ise memur adayları için tamamiyle bir hayal kırıklığı haline gelmiş, çok düşük açıklanan kadrolar 6 Ağustos ile 5 Ekim 2018 tarihleri arasında kurumlardan talep halinde alınmış , adaylar 11 20 Aralık 2018 tarihleri arasında tercihlerini ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden yapmışlardı. Bu sene kaç kişilik merkezi atama kadrosu ayrılacağı, tercihlerin ne zaman alınacağı gibi sorular henüz netleşmiş değil. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız.

Merkezi Atamalardaki Kadro Sayısını Yeterli Buluyor musunuz?

Mezun olduğunuz bölümden kamu personeli alımlarını yeterli buluyor musunuz, özel sektörde iş bulabildiniz mi? konuyla ilgili görüşlerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA