2018 Ön Lisans KPSS Puan Hesaplama-Kaç Nete Kaç Puan Gelir?

2018 Ön lisans KPSS puan hesaplama formülü. Ön lisans KPSS'de kaç nete kaç puan gelir? Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri KPSS puanına ne kadar etki eder?

2018 Ön Lisans KPSS Puan Hesaplama-Kaç Nete Kaç Puan Gelir?

Ön lisans KPSS puan hesaplama.

4 Kasım 2018 saat 10,15 'te Ön Lisans mezunları, kamu personeli olmak için gerekli olan puanı almak için KPSS'ye girecek. 1 milyondan fazla adayı yakından ilgilendiren Kamu Personeli Seçme Sınavında adaylara 120 soru yönlendirilecek.

Adayların en çok merak ettiği konu ise sınavda kaç nete kaç puan geleceği meselesi oldu. Biz de Kamubulteni.com olarak Ön Lisans KPSS adayları için puan hesaplamaya yardımcı olmak için bu haberimizi kaleme aldık.

ÖSYM 'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda KPSS puan hesaplaması ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların ASP’leri kullanılarak, lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.

KAÇ NETE KAÇ PUAN GELİR?

Ön Lisans KPSS puan hesaplama motorunda netleri yazdığımızda aşağıdaki sonuçlar çıkmaktadır:

KPSS SINAV SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK, SINAV SONRASI SORULARIN CEVAPLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA