2018 Lise KPSS Geç Başvurusu Başladı (Başvuru ve Ücret Ödeme Şekli)

Lise mezunu adayların gireceği KPSS'ye başvurular geçtiğimiz ay alındı. Başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru ekranı açıldı.

2018 Lise KPSS Geç Başvurusu Başladı (Başvuru ve Ücret Ödeme Şekli)

Lise KPSS'sine başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru ekranı açıldı.

ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasında, Temmuz ayının ilk günlerinde lise mezunu adaylar için Kamu Personeli Seçme Sınavı Ortaöğretim düzeyi başvuruları alındı. Milyonlarca aday, belirtilen tarihler arasında lise mezunu adaylar KPSS'ye başvuru yaptı. Başvuru yapamayan adaylar için ise ÖSYM geç başvuru ekranını açtı.

1 Ağustos günü 1 günlüğüne açılan başvuru ekranı için adaylar, önce Aday işlemleri Sistemi üzerinden önbaşvurusunu yapacak. Önbaşvurunun yapılmasının ardından adaylar, 90 TL olan başvuru ücretini internet üzerinden yatıracak.

BAŞVURU ADIMLARI

KPSS lise başvurusu yapmak isteyen adaylar, öncelikle ais.osym.gov.tr adresine gidecek ve T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapacaklar. Giriş yaptıktan sonra adaylar başvurularım kısmından KPSS Ortaöğretim başvurusunu yapacak. Başvurusunu internet üzerinden tamamlayan adaylar, 90 TL olan başvuru ücretini internet üzerinden yatıracak. Parayı da gönderen adaylar, Betmarino 2018 lise KPSS'si için başvurusunu yapmış olacak. Başvurular 23,59'a kadar alınacak.

Fotoğraf ile bilgileri güncel olmayan adayların mesai bitimine kadar bir okula giderek bilgilerini güncellemesi gerekir. 

ÜCRET ÖDEME SAYFASI

Başvuru ücretini yatırmak isteyen adayların https://odeme.osym.gov.tr/ adresine gitmesi ve kartlı ödeme ile bu adresten 90 TL olan ücretini ödemesi gerekmektedir. 

SINAV NE ZAMAN?

2018 Lise KPSS sınavı 7 Ekim günü Türkiye genelinde buluna nsınav merkezlerinde tek oturum halinde yapılacak. Sınava rekor başvurunun olması bekleniyor. 

ÖNLİSANS KPSS BAŞVURU TARİHİ

Ön lisans mezunu adaylar için KPSS başvurusu ise 28 Ağustos 2018 günü başlayacak.

LİSE, ÖNLİSANS, LİSANS KPSS SINAV VE MEMUR ALIMI HAKKINDA TÜM GELİŞMELERDEN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com  | Ankara