2010 KPSS Davasında 3 Bin Kişiye Kamu Yolu (Mağdurlar Hala Yok Sayılıyor)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, terör örgütü FETÖ'nün sınav sorularını çaldığı ve üyelerine dağıttığı 2010 KPSS'si davasında, hakkında ötgüt bağlantısı tespit edilemeyen 3 bin kişi için kamuya dönüş yolu açıldı.

2010 KPSS Davasında 3 Bin Kişiye Kamu Yolu (Mağdurlar Hala Yok Sayılıyor)

2010 KPSS davasında flaş gelişme yaşandı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması, kamudaki en büyük yapılanmasını 2010 KPSS ile yaptı. 2010 yılında gerçekleştirilen ve milyonlarca adayın katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın sorularını çalan ve kendi üyelerine dağıtan FETÖ, bu şekilde binlerce üyesinin kamuda yapılanmasına olanak sağladı. Kamuya yerleşen bu adaylar 120'de 1 ya da iki soru yanlış yaparken sonraki yapılan KPSS'lerde kötü sonuçlar almış ve soruları çalarak sınavı kazandıkları gün gibi ortaya çıkarmıştı. 

Çalındığı anlaşılan 2010 KPSS soruları ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Betebet Başlatılan soruşturma kapsamında binlerce kişi gözaltına alınmış, bu kişiler sorgulanarak sınav sorularının nasıl çalındığına ilişkin bilgi alınmak istenmişti. Soruları FETÖ'nün sızdırdığı ortaya çıktıktan sonra soruturmanın kapsamı genişletildi ve toplamda 8 binden fazla kişiye dava açıldı. 

Sabah Gazete'si yazarlarından Yüksl Temel'in bugün kaleme aldığı yazısında, KPSS davasında büyük bir çoğunluk hakkında hapis cezaları verildiği belirtilirken, bu kapsamda ihraç edilen ve açığa alınan bazı personellerin de suçsuz olduklarının kanıtlanmasının ardından iade süreci başlatılmıştı. OHAL komisyonuna başvuran personeller işlerine geri dönemk için işlemleri başlattı. 

Söz konusu soruşturmada toplamda 3 bin kişinin suçsuz olduğu ve takipsizlik kararı aldığı ortaya çıkarken bu personeller için OHAL Komisyonunun çalışmaları başlattığı ve eski kurumlarına dönmeleri için gerekli işlemlerin yapılacağına yer verildi.

Kamubulteni.com  | Ankara