Türk İş: Maaşlara Yapılan Zam Yetersiz, Yeni Düzenleme Bekleniyor

Türk İş Başkanlar Kurulu, Ankara'da toplandı. Toplantı sonrasında yayımlanan bildiride, taşeron kadro süreci ve sonrasında yaşananlarla ilgili mağduriyetler yer aldı.

Türk İş: Maaşlara Yapılan Zam Yetersiz, Yeni Düzenleme Bekleniyor

Türk-İş tarafından yapılan yazılı açıklamada, Konfederasyonun Başkanlar Kurulu'nun ülke ve çalışma hayatı gündemiyle bugün Ankara'da toplandığı belirtilirken, toplantının ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, çok sayıda işçinin taşeron kadro sürecinde mağduriyet yaşadığı, kadro alamayan işçiler olduğu belirtildi.

"KAMUDA TAŞERON UYGULAMASI TAMAMİYLE SONLANMALI"

KİT'ler ve bazı özel bütçeli kuruluşlardaki taşeron işçilerin kadro taleplerinin verilen tüm sözlere rağmen yerine getirilmediğine dikkat çekilen bildiride, "Yemekhane ve çağrı merkezi gibi personel giderinin yüzde 70'in altında düşebildiği birçok hizmet alım işinde çalıştırılan taşeron işçiler, çağrı merkezi hizmetlerine ilişkin ihalelerde çalışanlar, danışmanlık ve mal alım ihaleleri, anahtar teslim işleri kapsamında çalışanlar da kadroya alınmadı. Kapsam dışında kalan iş yerlerinde çalışanlar da bir düzenlemeyle sürekli işçi kadrosuna geçirilmeyi beklemektedir. Asıl işte yıllardır çalıştığı halde, yapılan düzenleme sonucu kadro hakkından mahrum bırakılan işçilerimizin haklı talebi, verilen söz doğrultusunda, bir an önce yerine getirilmelidir. Kamuda taşeron uygulaması tamamıyla sona erdirilmelidir." ifadeleri yer aldı.

"SÖZLER YERİNE GETİRİLSİN, GEÇİM ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLSİN"

Kamuda kadroya geçen işçilerin ise 2020'ye kadar altışar aylık dönemler halinde yüzde 4 oranında zam alacaklarını fakat bunun enflasyonun çok altında olduğuna dikkat çeken bildiride, verilen zamların yetersiz olduğu ve işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiği vurgulandı. Türk İş tarafından yayımlanan açıklamada, "Oysa 2018 sonunda Tüketici Fiyatları Endeksi'ndeki artış yüzde 20,30 oranında gerçekleşmiştir. Orta Vadeli Programa göre öngörülen TÜFE yıl sonu değişim oranı ise 2019 için yüzde 15,90 ve 2020 için yüzde 9,80'dir. Sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçiler ile ailelerinin beklentisi 'Ücretli çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözünün yerine getirilmesi ve geçim şartlarının öncelikle iyileştirilmesidir." denildi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA