Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı Başvurularında Son Saatler

Türk Hava Yolları'nın en az lise mezunlarından 700 kadın kabin memuru alımı için başvuru işlemleri 18 Ekim Cuma saat 12.00 itibariyle sonlanacak.

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı Başvurularında Son Saatler

Türk Hava Yolları Kabin Memuru Alımı Başvurularında Son Saatler

Türk Hava Yolları'nın en az lise mezunlarından 700 kadın kabin memuru alımı için başvuru işlemleri 18 Ekim Cuma saat 12.00 itibariyle sonlanacak. Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı'nın en az lise ve dengi okullardan mezun, ingilizce bilen, güler yüzlü, iletişim becerisi yüksek, ekip çalışmasına yatkın, dinamik bayan çalışma arkadaşları alacağına dair duyuru geçtiğimiz günlerde yayımlanmış, başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra sağlık ve fiziki koşulları da yerine getirmesi gerektiği vurgulanmıştı. THY Kabin memuru alımında başvuru işlemlerinde son saatlere girildi. Adaylar başvurularını https://careers.turkishairlines.com/acik-pozisyonlar/turk-hava-yollari-aoda-kabin-memuru-olarak-gorev-yapacak-bayan-calisma-arkadaslari-ariyoruz adresi üzerinden yarın saat 12.00'ye kadar yapabilecekler. Başvuru genel ve özel şartları aşağıdaki gibi: 

Genel Koşullar

T.C. Vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.)
01/01/1989 ile 31/12/1999 tarihleri arasında doğmuş olmak
En az lise mezunu olmak
İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.)
Adli Sicil Kaydı ve/veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak
Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak.


Sağlık ve Fiziki Koşullar

160-180 cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo ölçümleri, THY A.O. veya THY A.O.’nun belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılmakta olup Ortaklığımız tarafından belirlenen oranlara uygun olmalıdır.)
THY A.O. Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak
Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızdan işe başlama aşamasında  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) yetkilendirilmiş Havacılık Tıp Merkezlerinden sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları istenecektir.
THY A.O. Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimleri “İşe Giriş Muayenesi” sırasında (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna dair rapor olsa bile) THY A.O. iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkik ve muayene yaptırılmasını isteyebilir.
THY A.O., belirlemiş olduğu işe giriş sağlık kriterleri çerçevesinde (SHGM yetkili Havacılık Tıp Merkezinden verilmiş uçuşa uygun olduğuna dair rapor olsa bile) adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir. Aday işe başlatılmaması halinde herhangi bir hak iddiasında bulunamaz.


Başvuru Şekli ve İzlenecek Yol

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet ortamında, THY A.O. resmi sitesi (https://careers.turkishairlines.com/) üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Yukarıdaki şartları taşımayanların ve internet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru yapanların başvurusu kabul edilmeyecektir.