TİKA Memur Alacak (Mezuniyet, Yaş ve Diğer Şartlar)

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına (TİKA) sözlü sınavla uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecek. Başvurular 31 Ocak mesai bitimine kadar elden ya da posta yoluyla yapılabilecek. Başvuru sonuçları TİKA'nın resmi internet sayfasından sorgulanabilecek. Başvuru yapacak adayların 35 yaşını doldurmamış olması, mezuniyet ve diğer özel şartları yerine getirebilmesi gerekiyor.

TİKA Memur Alacak (Mezuniyet, Yaş ve Diğer Şartlar)

TİKA Uzman Yardımcılığı giriş sınavına başvurular 21 Ocak 2019 tarihinde başlamıştı. TİKA'dan yapılan bilgilendirmede uzman yardımcılığı giriş sınavı için başvuruların 31 Ocak mesai bitimi itibariyle sonlanacağı, başvuruların elektronik ortamdan temin edilecek (https://sinav.tika.gov.tr) formun ve istenen belgelerin eksiksiz doldurulmasıyla TİKA Başkanlığı (Personel ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı) Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:140 Çankaya/ANKARA adresine şahsen , elden ya da posta yoluyla yapılacağı belirtilmişti. TİKA Uzman Yardımcılığı giriş sınavına posta yoluyla başvuru yapacak adayların postadaki geçikmeleri dikkate alması, buna göre kendini ayarlaması önemli, çünkü sınav başvuru kılavuzunda postadaki geçikmelerin dikkate alınmayacağı belirtiliyor.  

TİKA UZMAN YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVINA HANGİ BÖLÜM MEZUNLARI BAŞVURABİLİR?

TİKA'ya Maliye, Uluslarlararası İlişkiler, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi, İşletme ve İktisat mezunlarından memur alınacak. Başvuru yapacak adayların 35 yaşını doldurmamış olması, 2017 ya da 2018'de ÖSYM tarafından uygulanan KPSS'ye girmiş olması ve en az 75 puan alması şart.  Başvuru sırasında adaylardan başvuru formu, Yükseköğrenim diploması ya da geçici mezuniyet belgesinin aslı, KPSS sonuç belgesinin aslı ve bilgisayar çıktısı, YDS sonuç belgesi ya da buna denk edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan dil sınav sonuç belgesinin aslı ya da örneği, el yazısıyla doldurulacak özgeçmiş, iki adet vesikalık, görevini yapmaya engel herhangi bir hastalığı olmadığına dair yazılı beyan , adli sicil kaydı, erkek adaylardan askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyan talep edilecek.

SÖZLÜ SINAVA KATILMAYA HAK KAZANANLAR www.tika.gov.tr ADRESİNDE İLAN EDİLECEK

Başvuru sonuçları TİKA'nın resmi internet sayfası üzerinden (www.tika.gov.tr) ilan edilecek. KPSS sonuçlarına göre en yüksek puana sahip olandan atama yapılacak kadro sayısının 4 katına kadar aday sınava katılmaya hak kazanacaklar. Giriş sınavı sözlü sınav şeklinde uygulanacak. 

TİKA Memur alımına dair tüm detayları barındıran başvuru kılavuzuna erişim için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

TİKA-MEMUR-ALİMİ-BAŞVURU-KILAVUZU.pdf

Kamu memur alımları, özel sektör iş fırsatları ve daha fazlasıyla ilgili haberleri takip etmek için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteninin mobil uygulamasını indirebilirsiniz. İndirmek için TIKLAYIN.

Memur alımı haberleri, özel sektör iş fırsatları ve diğer haberlerle ilgili adaylarla fikir alışverişinde bulunmak için Kamu Bülteni Grubuna katılabilirsiniz. Katılım için TIKLAYIN.