Tarım ve Orman Bakanlığı'na 10 Bin 551 Personel Alımıyla İlgili Çağrı

Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 10 bin 551 personel alımı yapacağı müjdesinin bir önceki Tarım Bakanı Fakıbaba tarafından verildiğini, fakat ilerleyen süreçte bu alımlarla ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadığını hatırlatarak, alımların yapılıp yapılmayacağını sordu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na 10 Bin 551 Personel Alımıyla İlgili Çağrı

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'ye çağrıda bulunan Başevirgen, daha önceki Bakan tarafından verilen sözlerin Bakanlık ve iktidar için hala bağlayıcı olduğunu söyledi.

Başevirgen, "Mayıs 2018'de dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Eşref Fakıbaba, ziraat mühendisi, veteriner hekim, teknisyen, tekniker ve gıda mühendisleri istihdam için 10.551 kişinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ailesine katılmasına yönelik gerekli kuruluşlarla yazışmaların başlatıldığı müjdesini vermiş, "Bir şey söylüyorsam doğrudur." diyerek alımların gerçekleşeceğine yönelik umut yaratmış ve atama bekleyenleri sevindirmiştir.

Bugün itibarıyla Bakanlığa herhangi bir adım olmadığı gibi konuyla ilgili herhangi bir açıklama da yapılmamaktadır. Şubat ve mayıs aylarında Maliye Bakanlığından ikinci kez kadro talep edilmiş ancak Maliye Bakanlığından Tarım Bakanlığına bu konuyla ilgili bir geri dönüşün olup olmadığı açıklanmamıştır. Bu atamalar yapılacak mıdır, yoksa görevi sona ermiş bir Bakanın vaatleri hükmünü yitirmiş midir? İstihdam politikaları bakanların inisiyatifinde değildir, dolayısıyla AKP hükûmetinin bir önceki dönem verdiği sözler mevcut Bakanlık ve iktidar için hâlâ bağlayıcıdır." ifadelerini kullandı.