Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Bekleyenler Sosyal Medyada Birleşti: 'Pakdemirli Susma, Nerede Atama?'

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan aylardır atama müjhdesi bekleyen binlerce mezun, bakanlığın yeni personel alımlarına yönelik açıklama yapmamayı sürdüren Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli'ye seslerini duyurmaya çalışıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Bekleyenler Sosyal Medyada Birleşti: 'Pakdemirli Susma, Nerede Atama?'

Twitter üzerinden yeni bir hashtag çalışması başlatan gençler, Tarım potansiyelinin dünya çapında olduğu bir ülkede Ziraat Mühendisleri, Veteriner Hekimler, Teknikerler ve daha nicesinin atama için kampanya yapmak zorunda kalmasının bile acı olduğunu belirterek, Tarım Bakanlığı'na daha önceki yıllarda verilen 10 bin kişilik personel alımı sözünün yerine getirilmesini beklediklerini belirtiyor.

Tarım ve Orman eski Bakanı A. Eşref Fakıbaba, TBMM'de 10 bin yeni personel alımı yapılacağını 23 ay önce açıklamış, fakat aradan geçen süreye rağmen bakanlıktan yeni alımlara ilişkin net bir bilgi gelmemişti. Son olarak Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, katıldığı bir yerel tv kanalında norm kadro çalışmalarının sürdüğünü, iki bakanlığın birleştiğini söylemiş, ihtiyaçlara göre ilanlara çıkılacağını söylemişti. Bu açıklamadan kısa süre sonra ise Orman Genel Müdürlüğü'ne 5 bin personel alınacağı duyurulmuştu.