"Şubat Ayına 3 Ay Kaldı! MEB'in Kaç Öğretmen Atayacağı Hâlen Bilinmiyor"

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmen ataması konusunda açıklama bekleyenlerin sesi oldu. Şubat ayında kaç öğretmen atamasının gerçekleşeceğine yönelik net bir açıklama gelmemesini eleştiren İYİ Parti Adana Milletvekili, eğitimin patronunun Milli Eğitim Bakanı olduğunu, Maliye Bakanı olmadığını söyleyen Koncuk, "Millî Eğitim Bakanı bir sayı veremiyor. Bir kere, bunun bir an önce açıklığa kavuşturulmasını Millî Eğitim Bakanından bekliyoruz. Eğitim öğretimi

"Şubat Ayına 3 Ay Kaldı! MEB'in Kaç Öğretmen Atayacağı Hâlen Bilinmiyor"

Şubat Ayına 3 Ay Kaldı! MEB'in Kaç Öğretmen Atayacağı Hâlen Bilinmiyor

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğretmen ataması konusunda açıklama bekleyenlerin sesi oldu. Şubat ayında kaç öğretmen atamasının gerçekleşeceğine yönelik net bir açıklama gelmemesini eleştiren İYİ Parti Adana Milletvekili, eğitimin patronunun Milli Eğitim Bakanı olduğunu, Maliye Bakanı olmadığını söyleyen Koncuk, "Millî Eğitim Bakanı bir sayı veremiyor. Bir kere, bunun bir an önce açıklığa kavuşturulmasını Millî Eğitim Bakanından bekliyoruz. Eğitim öğretimin patronu Millî Eğitim Bakanıdır, Maliye Bakanı değildir." ifadelerini kullandı.

ŞUBAT AYINA 3 AY KALDI AMA...

Şubat ayı öğretmen ataması konusunda heyecanlı bekleyiş devam ederken, MEB'in öğretmen atamaları konusunda net bir rakam vermemesi de eleştirileri beraberinde getiriyor. Konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan önceki dönem Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu Sen Genel Başkanlarından İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, TBMM Genel Kurulu'nda öğretmen ataması konusunda çağrılarını sürdürdü. 500 binin üzerinde öğretmen adayının 60 bin öğretmen ataması konusundaki ısrarının sürdürdüğünü vurgulayan Koncuk, "Şubat ayına üç aylık bir zaman dilimi kaldı. Hâlen Millî Eğitim Bakanlığının şubat ayında kaç öğretmen atayacağını bilmediğini görüyoruz. Sayın Millî Eğitim Bakanı bir sayı dahi telaffuz edemiyor. 500 binin üzerinde öğretmen adayı şubatta 60 bin öğretmen ataması yapılmasını ısrarla, eylemler yaparak ifade ediyor ama Millî Eğitim Bakanı bir sayı veremiyor. Bir kere, bunun bir an önce açıklığa kavuşturulmasını Millî Eğitim Bakanından bekliyoruz. Eğitim öğretimin patronu Millî Eğitim Bakanıdır, Maliye Bakanı değildir." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA