Son Dakika: Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı İçin Resmi Yazı

Sağlık Bakanlığı kamu personeli alımında yeni bir gelişme yaşandı. Bakanlık, personel alımı öncesi YÖK'e bir resmi yazı gönderdi.

Son Dakika: Sağlık Bakanlığı 12 Bin Personel Alımı İçin Resmi Yazı

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı için resmi yazı.

Sağlık Bakanlığı 12 bin sözleşmeli kamu personeli alımı için son dakika açıklaması geldi. Resmi yazı ile yapılan açıklamada personel alımına başvuru yapamayacaklar için üniversitelere yazı gönderildiği görüldü.

İşte Sağlık Bakanlığı tarafından YÖK'e gönderilen resmi yazı:

Yazının büyük hali için TIKLAYIN

Yazının büyük hali için TIKLAYIN

(Söz konusu yazının net haline ulaşamadık.) Bilgi alış verişi için TIKLAYIN

RESMİ YAZIDA NELER İSTENDİ?

Sağlık Bakanlığı'nın YÖK'e gönderdiği resmi yazı ile ilgili bir açıklama Aras Ali Altıntaş'tan geldi. Altıntaş, söz konusu yazının detayları ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Üniversitede çalışanların ve Sağlık Bakanlığı alımına tercih vermek isteyenlerin dikkatine! Yazı içeriği çok net olmamakla birlikte içerisindeki konu başlıkları:

Kasım ayında atama olacağı,

Üniversitelerde çalışan tüm personelin isim listesi,

10 Kasım 2019 tarihinden sonra istifa eden kişilerin isim listesi

Sonsayfada da ek4 de belirtilen unvan eş aile durumu olanlar dışında personelin tercih vermemesi konusunda uyarı yapılması, 

Bu listelerin 20 Kasım 2020 tarihine kadar Sağlık Bakanlığı'na bildirilmesi istenmiştir. 

Bu yazı ile yapılacak alıma üniversitede çalışanların (Kılavuzda yazan şartlar hariç) tercih vermesinin önüne geçilmek istenmiş. Bilginize.

Özetle Kasım ayı içinde atama olacak. 20 Kasım'a kadar üniversitelerde çalışan sözleşmeli personelin listesi bakanlık elinde olacak. Bu da atamanın 20 Kasım'dan sonraki bir tarihte olacağının göstergesi. Şayet 10 Kasım tarihinden sonra istifa etmiş olanların bakanlık atamasına yaptığı tercihler kabul edilmeyecek ve bunun önüne geçilecek. Buna istisnai durumlar dahil değildir. 

Farklı bakanlıklarda memur kadrosunda olup da tekniker kadrosuna tercih yapmanın önünde herhangi bir engel yoktur. Örnekle, Adalet Bakanlığı'nda zabıt katibi olanlar, sağlık memurluğuna veya diğer sağlık branşlarına tercih yapabilirler. Ünvan değişikliği söz konusu ise engel yok.

Özel hastanelerde çalışanlar ve üniversitelerde veyahut bakanlıkta işçi kadrosunda olanlar tercih yapabilir engel yok. Özeller için istifa yasağı yok"

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN