Son Dakika 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Açıklaması :Yeter ki Birlik Olunsun, AK Parti'ye Rağmen Bu Düzenleme Çıkar

TBMM'de Kamu Bülteni'ni misafir eden İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda çok önemli değerlendirmelerde bulundu. AK Parti'nin olumsuz tavır almasına rağmen EYT'nin meclisten geçebileceğini söyleyen Yokuş, birlik çağrısında bulundu.

Son Dakika 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Açıklaması :Yeter ki Birlik Olunsun, AK Parti'ye Rağmen Bu Düzenleme Çıkar

EYT'nin AK Parti'ye rağmen TBMM'den geçebileceğini söyleyen Konya Milletvekili Yokuş, diğer partilerin de EYT konusunda teklifleri olduğunu, daha fazla zaman kaybedilmeden düzenlemenin meclisten geçirilebileceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde EYT Araştırma Önergesi konusunda önce olumlu oy kullanan fakat daha sonra kararsız kalan MHP'yi de hatırlatan Yokuş, "Biz bu konuda parti ayrımı yapmayız, vatandaşın hayrına ne varsa o yönde oy kullanırız, buyursun diğer partliler getirsin teklif, biz EYT'li vatandaşlarımızın her daim yanında olacağız. Vatandaşın hayrına olan her konuda elimizi taşın altına sokacağımızı söylemiştik." dedi.

Fahrettin Yokuş,"Emeklilikte Yaşa Takılanlar, hemen hemen meclisteki tüm partilerin gündeme getirdiği bir husustu, hepimiz biliyoruz ki bir çok defa önergeler geldi. Hatta bir araştırma önergesi, malesef yarıyoldan geri döndü.Burada bir samimiyet testi yapıldı, bazı partiler, bu samimiyet testini kaybetti. Biz İYİ Parti olarak, asla popülist politikaların peşinde değiliz. Biz olabilecek her şeyi, millet yararına olan her şeyi mecliste gündeme getireceğiz. EYT konusunu tekrar gündeme getireceğiz. Ancak bu konuda iktidarın ikna olması da lazım. Tüm kanunlar buradaki milletvekillerin teklifleriyle yapılıyor. AK Parti dışındaki diğer tüm partilerin vekilleri, bu işi yapmaya karar verdikleri an bu düzenleme AK Parti'ye rağmen çıkar. Hodri meydan biz 40 milletvekiliyle hazırız, diğer partilerde hazırsa buyursun gelsinler, tekrar gündeme getirelim, hep beraber bu meclisten çıkaralım." şeklinde konuştu.