Sağlık Bakanlığı'na Lise Mezunlarından Yüzlerce KPSS'siz Personel Alımı Yapılacak

T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan resmi duyurunun ardından sağlık bakanlığı'nın sözleşmeli personel alımı için başvuru süreci başlamıştı. Sağlık Bakanlığı'na KPSS'li ve KPSS'siz binlerce personel alınacak. Detaylar memur alımları ve diğer iş haberlerinin merkezi Kamu Bülteni'nde.

Sağlık Bakanlığı'na Lise Mezunlarından Yüzlerce KPSS'siz Personel Alımı Yapılacak

Sağlık Bakanlığı'na Lise Mezunlarından Yüzlerce KPSS'siz Personel Alımı Yapılacak

Sağlık Bakanlığı'nın sürekli işçi alımı için başvuru yapacak adaylardan kamubulteni.com'a çok fazla soru gelmeye başladı. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan işçi alımı düzenlemesiyle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarına lise düzeyinden sürekli işçi alımlarında KPSS şartı kaldırılmış, ilgili alımlarda adayların kuraya tabi tutulabileceği, ayrıca sözlü sınav sürecinden geçeceği netleşmişti. Sağlık Bakanlığı'nın 6 bin sürekli işçi alımında da bu şartlar geçerli. Önlisans ve lisans mezunlarında KPSS şpartı aranırken, lise mezunlarının KPSS'ye girip girmemesi önem taşımıyor.

Lise düzeyinden Sağlık Bakanlığı'nca ilan edilen kadrolara başvuru yapmak isteyen adayların başvuru özel şartları ve diğer genel şartları taşıması gerekli. Peki Başvuru Genel Şartları Neler? Sağlık Bakanlığı'nın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü başvuru şartları, başvuru süreci, alım yapılacak pozisyonlar gibi bir çok soruya yanıt veren başvuru kılavuzlarını adaylarla paylaştı. Buna göre Sağlık Bakanlığı 6 bin 409 sürekli işçi alımı yapacak adayların aşağıdaki başvuru genel şartlarına dikkat etmesi gerekli.

Başvuru Genel Şartları 

  • 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • 36 yaşından gün almamış olmak.
  • Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
  • Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.
  • İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
  • Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamındaki taleplerde;
  • a) Önlisans mezunları için; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak. b) Lisans mezunları için; ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

PERSONEL ALIMINI HAFTALAR ÖNCESİNDEN CANLI DUYURMUŞTU!

Kamubulteni.com olarak siz değerli ziyaretçilerimizden gelen talep doğrultusunda sağlık bakanlığı personel alımlarıyla ilgili tüm süreci yakından takip etmiş gerek TBMM Genel Kurul'da gerekse komisyonlarda yapılan açıklamaları siz değerli ziyaretçierimizle canlı , an be an paylaşmıştık.

BAŞVURULAR NEREDEN, NASIL , NE ZAMANA KADAR YAPILACAK?

Başvurular İŞKUR resmi internet sayfasından ya da İŞKUR müdürlüklerinden şahsen yapılabilecek. Başvuru yapacak adaylar sadece bir iş yeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecek. Başvuru işlemleri 4 Ocak 2019 tarihinde sona erecek. İNTERNETTEN NASIL BAŞVURU YAPILIR? SORUSUNUN YANITI İÇİN TIKLAYIN.  Sağlık Bakanlığı'nın sürekli işçi alımı için kadro dağılımına ve başvuru özel şartlarına göz atmak için lütfen TIKLAYIN.