"Sadece O Kurum Hariç, Kamuya Memur ve İşçi Alımlarında Mülakatlar Kalkmalı"

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM'de kamuya personel alımlarındaki mülakat sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Sadece O Kurum Hariç, Kamuya Memur ve İşçi Alımlarında Mülakatlar Kalkmalı"

Kamuya işçi ve memur alımı esnasında gerçekleştirilen sözlü sınavların tepkilere neden olduğunu, beraberinde şaibe iddialarını da getirdiğini vurgulayan Yokuş, kamu personeli alımlarında TRT hariç sözlü sınavın yapılmaması gerektiğini, burada da spiker kadroları için sözlü sınavın gerekli olabileceğini söyledi. Sadece işçi ve memur alımlarında değil, görevde yükselme sürecinde de sözlü sınav sıkıntıları yaşandığını vurgulayan Yokuş, kamuya alımlarda yazılı sınav harici sınav yapılmasının haksızlıklara neden olacağını söyledi.

Yokuş, "Öteden beri kamuda memur ya da işçi alımlarında mülakata karşıyız. Mülakat keyfiyet yaratır. TRT'ye spiker alacaksanız mülakat yapın. Kamuya şoför, memur, hizmetli, öğretmen, imam , sağlık çalışanı alırken niye bu insanları sözlü mülakata tabi tutuyorsunuz. Hali hazırda hizmetli olarak çalışanlar memur olacakları zaman sözlü sınav,  şef olacağı zaman sözlü sınav, ama daire başkanlığı kadrolarına hükümet istediği kişiyi sınavsız atayabiliyor. Devlete alımlarda yazılı sınavdan yanayız, hatta bu yazılı sınav iki kere yapılsın. Sözlü sınavlar kesinlikle kaldırılmalıdır." şeklinde konuştu.