PTT KPSS Şartsız Personel Alımı İçin Geri Sayım Bitiyor-Lise Mezunu Alım Olacak mı?

PTT 2019 yılı personel alımı için geri sayım devam ediyor. İlan için beklenen tarih yaklaşırken en çok merak edilen soru , PTT 'nin lise mezunu personel alıp almayacağı konusu oldu. İşte detaylar ve PTT personel alımında son durum.

PTT KPSS Şartsız Personel Alımı İçin Geri Sayım Bitiyor-Lise Mezunu Alım Olacak mı?

PTT 2019 yılı ilanı için geri sayım sona eriyor.

2019 yılında PTT , KPSS şartı olmadan binlerce personel alımı yapacak. İlan için geri sayımda son günlere girilirken , ilanı bekleyen adaylar kamubulteni.com 'a yoğun şekilde gönderdikleri mesajlarında , PTT 'nin lise mezunu personel alımı yapıp yapmayacağını sordu. 

Kamubulteni.com 'un İnstagram hesabından gelen yoğun sorular sonrası biz de , adayları bilgilendirmek için bu haberimizi kaleme aldık.

2019 YILINDA ALIM OLACAK

PTT, geçtiğimiz aylarda yaptığı Kurum İstişare Kurulu 'nda görüş yazısı yayımladı ve 2018 yılında yapılan 5 bin personel alımında bazı kadroların boş kaldığı , boş kalan bu kadroların da eklenmesi ile birlikte 2019 yılında personel alım ilanına çıkılacağı bildirildi.

ALIM NE ZAMAN?

2019 yılı personel alımının kesinleşmesinin ardından ilan tarihi beklenmeye başladı: PTT , personel alımı ilan tarihi hakkında bir açıklama yapmadı. Ancak geçtiğimiz yıl Mayıs ayının ilk haftasında yayımlanan ilanın bu yıl da Mayıs ayında yayımlanması bekleniyor. 

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

PTT , 2023 yılına kadar kendi bünyesine 60 bin personel alımı yapacağını duyurmuştu. Genel Müdür Kenan Bozgeyik, personel alımı için 2023 yılını işaret etmiş, PTT'nin dünya markası haline gelmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Bozgeyik, 5 yıl içerisinde 60 bin yeni personel alımı daha yapılacağını vurgulamıştı.

PTT bu yıl aşağıdaki kadrolara alım için ilana çıkacak >>

  • Uzman yardımcısı
  • Mimar
  • Mühendis
  • Avukat
  • Tekniker
  • Gişe ve Büro Personeli
  • Postacı

LİSE MEZUNU ALIM OLACAK MI?

Yukarıdaki kadrolara lisans ve ön lisans mezunu adaylararasından personel alımı yapılacak. PTT bünyesine lise mezunu personel alımı yapılmamaktadır. 

PTTPAL BÜNYESİNE İLKOKUL-LİSE MEZUNU YAPILACAK

PTT 'nin iştirakçı şirketi olan PTTPAL bünyesine en az ilkokul mezunu adaylar arasından operasyon görevlisi, en az lise mezunu adaylar arasından güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Yeni şube açılışları devam eden PTTPAL, şubelerin işletişe geçmesinin ardındna personel alımı için ilana çıkacak.  PTTPAL 'ın personel alımı için de ilan tarihi henüz belli değil.

İLANLAR GELDİĞİNDE İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ TIKLA-TAKİP ET

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN