PTT 2019/1 KPSS'siz Kamu Personel Alımında Kötü Haber Geldi

PTT 2019 yılı personel alımı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 2019 yılı personel alımı için adaylara kötü haber geldi. İşte Birlik Haber Sen 'den yapılan son dakika açıklaması.

PTT 2019/1 KPSS'siz Kamu Personel Alımında Kötü Haber Geldi

Son dakika : PTT personel alımında kötü haber geldi.

PTT personellerinin yetkili sendikası Birlik Haber Sen bir son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada , PTT personel alımında yürütmenin durdurma kararı aldığ , bu nedenle personel alımının kısa dönemde yapılamayacğaına yer verildi.

İşte Birlik Haber Sen 'in resmi açıklaması:

"PTT A.Ş. ile Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz Kurum İdari Kurulu (KİK) Toplantısında personel alımı için çalışma yaptıklarını ve bu yönde planlamalarının olduklarını ifade ettiler. Yetkililerin bu ifadelerini ise sendikamıza bağlı haberleşme kanallarından ilan etmiştik.

Ancak gelişen süreç içerisinde Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda faaliyet gösteren sendikalardan biri Danıştay 12.  Dairesi’nde 2018/1775 esas numarasıyla açtıkları dava ile personel alım ve unvan yükselme yönetmeliğinin yürütmesinin durdurulmasına neden olmuşlardır.

Bu nedenle planlanan personel alımı bir yönetmelik olmadığı için gerçekleştirilememektedir. PTT A.Ş. durdurulan yönetmeliğe alternatif bir yönetmelik çalışması hazırlayıp bunu Cumhurbaşkanlığı nezdinde en kısa sürede çıkartılması için çalışmalarına devam etmektedir.

Bu yönetmelik Resmi Gazete’de ilan edildikten sonra PTT A.Ş. personel alımını yeniden planlamaya alacaklarını bizlere bildirdiler. PTT A.Ş. yetkililerince verilen bilgi bu şekilde olup, süreç boyunca yaşanacak gelişmelerle bilgilendirmelerde bulunmaya devam edeceğiz."

KADIN ERKEK ADAYLAR BU SAYFADA

PTT ilanını bekleyen kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

PEKİ BUNDAN SONRA NE OLACAK?

PTT , yürütmenin durdurulması kararı sonrası eski yönetmelikle ilana çıkamıyor. Bu nedenle yeni yönetmelik hazırlanması gerekiyor. PTT yönetmelik için çalışmalara başladı. Ancak yönetmeliğin hazırlanması , Cumhurbaşkanlığı 'na gönderilmesi ve Meclisten geçerek Resmi Gazete 'de yayımlanma süreci uzun süreceğinden ilanın 2020 yılına kalması bekleniyor.

PTT PERSONEL ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN