ÖSYM, KPSS 2018/2 Tercih Kılavuzu-Yayımlandı (Memur Kadroları-Nitelik Kodları)

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında KPSS 2018/2 tercih kılavuzu erişime açıldı. KPSS tercih kılavuzu, memur kadroları ve nitelik kodları ile detaylar haberimizde.

ÖSYM, KPSS 2018/2 Tercih Kılavuzu-Yayımlandı (Memur Kadroları-Nitelik Kodları)

KPSS 2018/2 tercih kılavuzu yayımlandı.

ÖSYM’den beklenen duyuru geldi. Yayımlanan son dakika duyurusunda KPSS 2018/2 tercihleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına en az lise (ortaöğretim) mezunu adaylar arasından memur alımı yapılacağı bildirildi.

Tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından adaylar, hangi kadrolara memur alımı yapıldığını, başvuru şartlarının, nitelik kodların ne olduğunu araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak tercih kılavuzuna ve nitelik kodlarına haberimizde yer verdik.

ÖSYM’den yapılan açıklamada KPSS Tercihleri ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

KPSS-2018/2: Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınacak

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adayların ilgili kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Adaylar tercihlerini 11-20 Aralık 2018 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 20 Aralık 2018 gecesi, saat 23.59’da sona erecektir. Tercihte bulunacak adayların Ek’te yer alan KPSS-2018/2 Tercih Kılavuzunu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KPSS TERCİH KILAVUZU VE NİTELİK KODLARI

KPSS TERCİH SÜRECİNDEN, SONUÇLARINDAN, MEMUR ALIMLARINDAN VE TÜM DETAYLARDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYI