'O Bölümlerden Mezunların KPSS'den Yüksek Puan Almaları Yetmiyor, İşsizler Ordusuna Katılıyorlar'

Gaziantep Milletvekili Ali Mühittin Taşdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçesi üzerine MHP Grubu adına söz aldı. Burada sağlık personelinin sorunlarına dikkat çeken Taşdoğan, atama konusunda sıkıntı yaşayan gençlerin de sesini meclis kürsüsünden duyurdu.

'O Bölümlerden Mezunların KPSS'den Yüksek Puan Almaları Yetmiyor, İşsizler Ordusuna Katılıyorlar'

SAĞLIK MEZUNLARININ SORUNLARI TBMM GENEL KURULUNDA

Gaziantep Milletvekili Ali Mühittin Taşdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçesi üzerine MHP Grubu adına söz aldı. Burada sağlık personelinin sorunlarına dikkat çeken Taşdoğan, atama konusunda sıkıntı yaşayan gençlerin de sesini meclis kürsüsünden duyurdu. KPSS'den yüksek puan almalarına rağmen atanamayan gençlerin, sadece işsizlikle değil, işsizliğin beraberinde getirdiği sorunlarla da başa çıkmak durumunda kaldıklarını söyleyen Taşdoğan, işsiz gençlerin evlenemediğini, günden güne umutlarını da yitirmeye başladıklarını söyledi. Sağlık Meslek Lisesi ve Yüksekokul mezunlarının hastanelerde gerekli kadrolara atanmadığını, bu kişilerin yerine kısa süreli sertifika eğitiminden geçen kişilerin alındığını söyleyen Taşdoğan bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi.

10 Bin Personel Alımını Hatırlattı

10 Bin Yeni sağlık personeli alımı açıklamalarının adayları heyecanlandırdığını da hatırlatan Taşdoğan, "Atama açıklamaları,Sağlık Meslek lisesi mezunlarını çok heyecanlandırdı. Devlet eliyle açılan okullardan mezun olan bunca kalifiye evlatlarımızın atamalarıyla ilgili sürecin tamamlanması gereklidir." dedi.

Taşdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Taşeron işçiler Hastane içerisinde bir takım hizmetleri yaparken kadroya aldılar, fakat hastanelerde HBYS personeli bu sürecin dışında kaldı. Eski Bakan görev teslim sırasında HBYS ile yeni bakanın çalışma yapacağını belirtmişti. Çeşitli bahanelerle taşeronda kadro alamayanlar bir an önce kadroya alınmalıdır.

YHS personeli iş yerinde memurluk yapıyor, masa başındalar, YHS memur unvanı VHKİ unvanı almayı bekliyor. Hastanelerimizde bir çok dalda kadro eksikliği var. Hastanelerimizde bir çok dalda kadro eksiklikleri var. Aneztezi Teknikerleri Sağlık Meslek lisesi ve yüksekokullarına en yüksek puanlarla girip, malesef çok sayıda atama yapılması nedeniyle, çok yüksek KPSS puanları almalarına rağmen atanamayarak işsizler ordusuna katılmaktadırlar. Yönetmeliğe çalıştırılması gereken bir çok teknik dalda mezun işsizlerimiz var.

Perfüzyon teknikerler, Radyoloji teknikerleri ve diğer bir çok branş hala hastanelerde iş bulamıyor.