Nüfusa Büro Personeli Alımında Mezuniyet-Yaş-KPSS Şartı ve 2019 İlan Tarihi

Nüfus Müdürlüklerine 2019 yılında büro personeli alımı yapılacak. 1000'den fazla yapılacak olan büro personeli alımında KPSS, mezuniyet, yaş şartı ve alım tarihi hakkında son bilgiler haberimizde.

Nüfusa Büro Personeli Alımında Mezuniyet-Yaş-KPSS Şartı ve 2019 İlan Tarihi

Nüfus Müdürlüğü 2019 yılı personel alımı mezuniyet, yaş ve KPSS şartı ile ilan tarihi.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine 2019 yılında büro personeli alımı yapılacak. Binden fazla yapılacak büro personeli alımı için ilanlar beklenirken kamubulteni.com takipçileri, 2019 yılı personel alımı başvuru şartlarını, KPSS şartını, mezuniyet ile diğer detayları sormaya başladı. Biz de adayların kafalarındaki soru işaretlerini gidermek , kamubulteni.com takipçilerini bilgilendirmek için bu haberimizi yazdık.

2019 YILI PERSONEL ALIMINDA BAŞVURU ŞARTLARI

2019 yılında yapılacak personel alımında başvuru şartları şu şekilde;

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B Sözleşmeli Büro Personeli pozisyonunda tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların başvuru tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir. (Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleşmesini tek taraflı fesheden adaylar hariç olmak üzere)

YAŞ ŞARTI

1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1984 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar)

KPSS ŞARTI

ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP(3), Ön lisans mezunları için KPSSP(93) puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak.

MEZUNİYET ŞARTI

Nüfus memuru alımına başvuru yapacak adayların lisans ve ön lisans mezunu olması gerekmekedir. NVİ' ye büro personeli alımında lise mezunu alım yoktur.

İLAN TARİHİ

2019 yılı Nüfus Müdürlüğü kamu personeli alımı için ilk ilanın Haziran ayında yayımlanması bekleniyor. İlan geldiği anda ilk olarak sizin haberiniz olsun istiyorsanız kamubulteni.com mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

1600 KADRO İHDASI 2016 'DA YAPILDI

2016 'da yapılan kadro ihdası ile İçişleri Bakanlığına 1600 memur alımının önü açılmıştı. Bu kadro ihdasının ardından 1 yıl geçmesine rağmen hala ilan gelmedi.