Nüfus Müdürlüğüne Ek Personel Alımı Hakkında Açıklama

Nüfus Müdürlüklerine yeni personel alımı için açıklama geldi. E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart yaptığı açıklamada ek personel alımı yapılmasını istedi.

Nüfus Müdürlüğüne Ek Personel Alımı Hakkında Açıklama

Nüfus çalışanları sendikası yeni personel alımı yapılması için çağrı yaptı.

E-Nüfus Sendikası Genel Başkanı Ali Kart önemli bir son dakika açıklaması yaptı. Kart, yaptığı son dakika açıklamasında, nüfus çalışanlarının iş yükünün, EGM'den alınan pasaport, ehliyet ve ruhsat işleri ile birlikte arttığını belirterek, yeni ek personel alımı yapılmasını talep etti.

Konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapan Ali Kart, Türkiye genelinde bulunan nüfus müdürlüklerinde, zaten yoğun olan işyüküne yeni işlerin de eklendiğini ve iş yükünün daha da arttığını söyledi. 

Çipli kimlikler, pasaport, asli işlemler, aile tabloları, ehliyet gibi işlemlerin yoğunluğunun Nüfus Çalışanlarının belini büktüğünü söyleyen Kart, "Bazı kurumların keyfi uygulamaları, fazladan evrak istemeleriyle vatandaşı nüfusa yönlendirmesi neticesinde bir kat daha artan yükle mücadele ediyoruz. Öyle ki İstanbul, Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar işlem önceliği almak için kendilerine yakın illerden randevu alarak, o illere gidip işlem yaptırmaktadır." açıklamasında bulundu.

GEÇİCİ ÇÖZÜMLER YERİNE KALICI ADIMLAR ATILMALI

Nüfus Müdürlüklerinde, geçici çözümlerin değil, kalıcı çözümlerin gelmesi gerektiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Kart, şu ifadeleri kullandı:

"Mülakatı yapılan bin 117 sözleşmeli personel alım işleminin bir an önce tamamlanarak göreve başlatılması, buna ek olarak yeni 3 bin 500 personel alımı yapılmasını istiyoruz. Nüfus çalışanlarına yıpranma hakkı ve 500 lira ek ödeme verilmesi, adres tescil işleminin e-devlet şifresiyle yapılabilir hale getirilmesi, kullanılmakta olan cihazların daha kaliteli, verimli cihazlarla değiştirilmesi sayesinde, vatandaşa ve personele eziyete dönüşen işlem zorluğunun önüne geçilmesi, sayın İçişleri Bakanımızın sesimizi kralbet duymasını ve çözüm aşamasında hızlı kararlar alınmasını bekliyoruz. Zira artık nüfus çalışanlarının yükü taşıyamayacağı boyutlara gelmektedir."

Kamubulteni.com  | Ankara