Mülakatsız İlk Etapta 12000, Toplamda 18 Bin Sağlık Personeli Alımı Yapılacak

Sağlık Bakanlığı 2020 yılı yeni kamu personeli alımı için Bakan Koca'dan açıklama gelmişti. Bakan açıklamasında , ilk etapta 12 bin personel alınacağını söyledi. İlk alımın ardından tekrar alım olacak ve toplamda 18 bin personel alınacak.

Mülakatsız İlk Etapta 12000, Toplamda 18 Bin Sağlık Personeli Alımı Yapılacak

İlk etapta 12, toplamda 18 bin sağlık personeli alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün İstanbul'da düzenlenen Koronavirüs bilim kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçti ve salgın ile ilgili son durumu açıkladı. İstanbul'da salgının ciddi oranda arttığını söyleyen Bakan Koca, Türkiye'deki corona vakalarının yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu söyledi ve vatandaşları dikkatli olmaya davet etti. Bakan Koca konuşmasının sonunda sağlık personeli alımına da değindi.  İlanlar yayımlandığında haberdar olmak için TIKLAYIN

İstanbul'da son duruma ilişkin değerlendirmede bulunna Bakan Koca, "Üç gün önce, İstanbul’da vaka sayılarının, Türkiye’nin yüzde 40’ına ulaştığını açıkladım. Covid-19 testi pozitif çıkan her 10 kişiden 4’ü İstanbul’dadır. Hekim ve hemşirelerden ambulans şoförlerimize kadar, bütün sağlık çalışanları, hastane yöneticileri, Bilim Kurulu üyeleri, ilgili bütün kurumlar olarak teyakkuzdayız. Durum, bize olduğu kadar size de büyük sorumluluk yüklüyor”  dedi. 

İLK ETAPTA 12 BİN PERSONEL ALINACAK

Bakan Koca, sağlık personeli alımı olacak mı? sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: "Önümüzdeki hafta muhtemelen Kasım ayının ilk haftası için ilk planda 12 bin Sağlık personeli alım ilanına çıkacağımızı müjdelemek istiyorum." Bakan Koca bu açıklamasında ilk etapta 12 bin personel alımı yapılacağı ifade etti ve bu atamadan sonra yeni bir alımın da yolda olduğunun sinyalini verdi. SPP Başkanı Aras Ali Altıntaş, geçtiğimiz haftalarda 18 bin sağlık personeli alımı yapılacağını söylemişti. İlk etapta 12 bin personel alınacak. Kalan 6 bin personel ise bu atamadan sonra alınacak.

BAZI KADROLAR OLMAYACAK İDDİASI

12 bin personel alımında her zaman olduğu gibi aslan payı hemşirelerin. En fazla alımın hemşire kadrosuna olacağı aktarıldı. Bazı kadrolara ise kadro ayrılmayabileceği iddia ediliyor. Siz hangi kadroya alım bekliyorsunuz? Yorum kısmı aşağıda.

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN