Mülakatsız 29 Bin 689 Kamu Personel Alımı Yapılacak: İlan Tarihi İçin En Net Açıklama Geldi

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı ilk merkezi ataması için en net bilgi geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre 30 bine yakın personel alımı yapılacağı ve bunun büyük çoğunluğunun ilk atama dönemimde alınacağı bildirildi.

Mülakatsız 29 Bin 689 Kamu Personel Alımı Yapılacak: İlan Tarihi İçin En Net Açıklama Geldi

Sağlık Bakanlığı 29 bin 689 kamu personeli alımı için en net açıklama geldi.

Sağlık Bakanlığı 2019 yılında hala kamu personeli alımı için ilana çıkmadı. Önceki yıllarda şimdiye kadar tercihler alınmış ve atamalar yapılmıştı. Ancak bu yıl Sağlık Bakanlığı ne bir açıklama ne de ilan hakkında bi bilgi verdi.

İlanın gecikmesi yüz binlerce atama bekleyen salıkçının tepkisine neden olurken konu ile ilgili en net bilgi geldi. Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucusu Aras Ali Altıntaş , sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve atama tarihleri hakkında bilgi verdi.

İLK ATAMA HAZİRAN 'A YETİŞECEK

Altıntaş yaptığı açıklamada son yılların en yüksek ataması olan 30 bine yakın alımda ilk tercihlerin Haziran ayında yapılacağını söyledi. Konu ile ilgili bilgi Sağlık Bakan Yardımcısından geldi. Bakan Yardımcısı ilk tercihlerin Haziran ayında alınacağnı ve 30 bine yakın büyük alımda en fazla sayının ilk tercihlerde atanacağına yer verildi. (Tahmini ilk atamada 20 bin civarında alım olur.)

Alım KPSS puan üstünlüğüne göre mülakatsız yapılacak. 

ŞEHİR HASTANELERİNE ATAMA YAPILACAK

İlk atamada en az bin civarında hemşirenin şehir hastaneleri bünyesinde çalıştırılacağı bildirildi. 

Atama bekleyen kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

ATAMA DUYURUSU GELDİĞİNDE , TERCİHLER BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN