MTA Müfettiş Yardımcısı Alımında Başvuru Genel Şartları ve Başvuru İşlemleri

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün müfettiş yardımcılığı giriş sınavına ilişkin detaylar belli oldu.

MTA Müfettiş Yardımcısı Alımında Başvuru Genel Şartları ve Başvuru İşlemleri

Kurum resmi sayfası ve DPB aracılığı ile yayımlanan duyuruda,  8. Derecede müfettiş yardımcısı alımı için başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranacağı öğrenilirken, "- ÖSYM tarafından 2018 veya 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından, KPSS P48 puan türünden en az 80 ve üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 100 kişi içerisinde bulunmak (100’üncü adayla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilirler.) , 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak,Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, Hukuk, İktisat, İşletme, Siyasal Bilgiler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile muadili yerli ve yabancı fakülteden birini bitirmiş olmak," şartları da ilgili duyuruda yer aldı.

İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEN YENİ İŞ FIRSATLARI! KADIN-ERKEK ADAYLARLA TANIŞMAK, İŞ HABERLERİNE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA VE KATIL.

Başvuru şartlarının tamamına ilgili kurumun resmi sayfasından ve DPB'den erişilebileceği bildirildi. Başvurular MTA Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı müracaat formuyla yapılacak. Belge tesliminde nüfus cüzdanı fotokopisi, Yüksek Öğretim Bitime belgesi, görev yapmasına engel herhangi bir halin olmadığına dair yazılı beyan, askerlik durumunu gösterir belge, adli sicil beyanı, vesikalık fotoğraf (3 adet) , özgeçmiş formu ve KPSS sonuç belgesi yer alacak.

MTA'dan yapılan bilgilendirmede başvuru şekli ve yeri ile ilgili, "Başvurular 11.11.2019 tarihinde başlayacaktır. Sınava katılabilmek için isteklilerin, müracaat formunda belirtilen belgelerle birlikte en geç 22.11.2019 günü mesai bitimine kadar; MTA Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı (F-Blok 3.Kat) Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:139 – 06800 Söğütözü-Çankaya/ANKARA adresine elden (şahsen) başvurmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir." ifadelerine yer verildi.