Milyonlarca Memur Adayını Sevindirecek Gelişmeler Yolda!

Yargıda reform için çalışmalar devam ederken, son yılların en büyük tartışmalarından birisi haline gelen ve gençlerin umudunu kırma konusunda benzersiz bir yere sahip olan mülakatların da aynı kapsamda kaldırılması gündemde.  Memur alımı için merkezi puanın yanı sıra gerçekleştirilen mülakatlar hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Milyonlarca Memur Adayını Sevindirecek Gelişmeler Yolda!

Kamuda işe alınacakların yapacakları niteliklere göre mülakata tabii tutulması ön görülüyor.

TRT'de yer alan habere göre İnsan Hakları Eylem Planı'nın 2 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması ve Yargı Reformu Strateji Belgesi'ndeki bir hedefin daha hayata geçirilmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatos, kamuda önemli değişikliklerin yakın zamanda hayata geçirileceği yönündeki kulis bilgilerini yazmış, bunların arasında kamu görevine ilk defa yapılacak tayinlerde görev niteliğinin gerektirdiği haller dışında mülakatın kaldırılması atamaların sadece merkezi imtihan sonuçlarına göre yapılmasının sağlanacağını belirtmişti. 

KPSS'DEN YÜKSEK PUAN ALAN GENÇLER MÜLAKATLARDA HAKSIZLIK OLDUĞUNU SÖYLÜYORDU

Son yıllarda KPSS'den yüksek puan almasına rağmen mülakatlarda elendiğini belirten binlerce genç , mülakatlarda adam kayırmanın büyük seviyelere ulaştığını dile getirmiş, mülakatların kaldırılması yönünde defalarca sosyal medya kampanyaları oluşturulmuştu. 

DAHA ÖNCE VİDEO KAYIT YÖNTEMİ GÜNDEME GELMİŞTİ

Muhalefet milletvekillerinin kanun teklifleri ve araştırma önerileri de mülakatlar konusuna bir dönem yoğunlaşmış, mülakatların kaldırılması ya da en azından mülakatların bir şekilde videolu da olsa kayda alınması yönünde adım atılması gerektiği vurgulanmıştı. 

AKRABA KAYIRMACILIĞI İDDİALARI

'Dayın varsa işin var' düşüncesinin toplumda yaygınlaşması ve son yıllarda özellikle üniversitelerde ortaya çıkan 'Eş , dost , akraba kayırmacılığı' haberlerinin can sıkıcı seviyeye gelmesi bu adımların atılmasında önemli unsurlardan birisi haline geldi. 

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Kamu personeli alımlarında mülakatlar hakkındaki düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz. İş haberlerini takip etmek ve diğer kadın-erkek adaylarla bilgi alışverişinde bulunmak için Türkiye'nin lider memur adayı sayfasına katılabilirsiniz. Ücretsiz katılım için TIKLA.