Milli Savunma Bakanlığı 523 Sözleşmeli Personel Alımı - Başvuru Genel ve Özel Şartları

Milli Savunma Bakanlığı'nın 523 sözleşmeli personel alımı yapacağına dair duyuru Devlet Personel Başkanlığı ile MSB'nin resmi internet sayfasından yayımlanmıştı. Peki MSB'nin sözleşmeli personel alımına hangi adaylar başvuru yapabilir, başvurular hangi tarihlerde yapılacak. Detaylar ve daha fazla memur ve sözleşmeli personel alımı duyurusu kamu bülteni sitesinde.

Milli Savunma Bakanlığı 523 Sözleşmeli Personel Alımı - Başvuru Genel ve Özel Şartları

Kamu Kurum ve kuruluşları açıktan sözleşmeli ve kadrolu personel alım duyuruları yayımlamayı sürdürüyor.

İLKOKUL, LİSE , ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEN TÜM MEMUR ALIM DUYURULARI VE ÖZEL SEKTÖR İŞ FIRSATLARI CEP TELEFONUNA GELSİN İSTİYORSAN TIKLA VE İNDİR.

Son zamanlarda dikkat çeken personel alım duyuruları yayımlayan Milli Savunma Bakanlığı, 523 kişilik sözleşmeli personel alımıyla dikkatleri bir kez daha üzerine çekti. MSB'den yapılan resmi duyuruda Bakanlığın KPSS'den en az 60 puan alan adaylar arasından 523 sözleşmeli mühendis alımı gerçekleştireceği, bu alımların İstanbul, Sakarya, Kayseri, Balıkesir, Niğde, Afyonkarahisar, Çanakkale Tekirdağ, Hatay, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Kocaeli, İzmir, Konya, Isparta, Van, Sivas , Ankara ve Adana şehirleri için yapılacağı bildirilmişti.

MSB Sözleşmeli Personel Alımı için Başvuru Yapacak Adaylarda Aranacak Başvuru Şartları

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • 2018 yılında yapılmış olan 2018-KPSSP03 (Lisans) puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (Bedelli askerliğe müracaat eden adaylar başvuru yapabilir.)
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak, (2) 35 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1983 sonrası doğumlu olmak)
  • Yapılacak sınavlar sonucunda başarılı olan asil ve yedek adaylar Engelli Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Sağlık Kuruluşları listesinde yer alan Sağlık Bakanlığı bağlısı sağlık hizmet sunucularından "Memur Adayı Olur" kararlı sağlam raporu almış olmak,
  • Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş tüm terör örgütleri ile herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmamak,
  • Her bir kadro unvanı için belirlenen niteliklere sahip olmak

BAŞVURULAR 21 ARALIK'A KADAR SÜRECEK

Başvurular 21 Aralık 2018 tarihine kadar Milli Savunma Bakanlığı'nın Personel Temin Sayfası üzerinden (https://personeltemin.msb.gov.tr) online olarak yapılabilecek. 21 Ocak'ta başvurusu kabul edilen adayların listesi ilan edilecek. Başvuru yapacak adayların başvuru özel şartlarını dikkatle incelemesi gerekiyor. İlgili şartlara MSB'nin sayfasından erişim mümkün.