"Memur Alımı Dahil Tüm Alımlarda Mülakat Adaletsizliği Beraberinde Getirir!"

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, sağlık bakanlığı'nın yeni personel alımlarında mülakat uygulamasını getireceğine yönelik iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Memur alımı mülakatları konusunda daha önce de tepkisini dile getirdiğini söyleyen Yokuş, "TRT'ye spiker alacaksanız mülakat yapın, hizmetli alımı yaparken ne mülakatı?" diye sordu.

"Memur Alımı Dahil Tüm Alımlarda Mülakat Adaletsizliği Beraberinde Getirir!"

"Memur Alımı Dahil Tüm Alımlarda Mülakat Adaletsizliği Beraberinde Getirir!"

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, sağlık bakanlığı'nın yeni personel alımlarında mülakat uygulamasını getireceğine yönelik iddialara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Daha önce de memur alımı konusunda mülakat konusunda tepki gösterdiklerini, mülakatın keyfiyeti beraberinde getirdiğini ve adaletsiz sonuçlarla gençlerin baş başa kaldığını söyleyen İYİ Parti'nin sendika kökenli milletvekili Yokuş, sendikacılık faaliyetleri boyunca gerek görevde yükselme sınavları olsun gerekse yeni personel alımları olsun mülakata her zaman karşı olduklarını, bundan sonra da olacaklarını belirtti. İslamiyette 'İşi ehline verme' konusunun önemine dikkat çeken Yokuş, kamuya alımlarda liyakat yerine 'Dost, Akraba' kayırmacılığı yapılması halinde hazin sonuçlarla milletimizin baş başa kalabileceğini, daha önce Fetullahçı teröristlerin bu şekilde kamu kurumlarına sızdığını söyledi. 

Kamuya personel alımlarında mülakat uygulamasının sadece TRT gibi kurumlara spiker alımlarında uygun olabileceğini, bunun haricinde mülakat uygulamalarının 'Torpil' iddialarını körüklediğini vurgulayan Yokuş, 'Hizmetli alırken, çay servisi yapacak eleman alırken mülakatın gereği yoktur. " şeklinde konuştu.

Kamubulteni.com - Özel