Lise Mezunu Polis-Subay-Astsubay Alımında Geri Sayım Bitiyor

PMYO ve MSÜ 'ye polis ile subay ve astsubay alımında ön başvurular için kritik süreç başlıyor. YKS başvuruları 12 Şubat günü başlayacak.

Lise Mezunu Polis-Subay-Astsubay Alımında Geri Sayım Bitiyor

Lise mezunu polis, subay ve astsubay alımında geri sayım sona eriyor.

2019 yılı PMYO polis alımı başvurusunu bekleyen adaylar için geri sayım sona eriyor. 12 Şubat günü 2019 yılı YKS başvurusu alınacak. YKS 'ye başvuru yapamayan adaylar , PMYO polis alımına başvuru yapamayacak. 

Öte yandan Milli Savunma Üniversitesi, lise mezunu subay ve astsubay alımına başvuru yapan adayların da YKS 'ye başvuru yapması gerekmektedir. YKS 'ye başvuru yapmayan adaylar, PMYO ve MSÜ 'ye başvuru yapamayacak.

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI

2019 PMYO kapsamında 250 'si kadın, 2250 erkek olmak üzere toplamda 2500 polis alımı yapılacak . Lise mezunu adaylar arasından yapılacak polis alımında başvuru şartları şu şekilde;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak.
  • ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.260
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,
  • Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır. Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18-27 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.

Bu şartları taşıyan adaylar, TYT 'ye başvuru yaparak Ağustos ayında gelecek PMYO polis alımına başvuru yapabilecek. TYT 'ye girip 260 'ı geçen adaylar PMYO polis alımına başvuru yapabilir.

SUBAY - ASTSUBAY ALIMI

Milli Savunma Üniversitesi 'ne yapılan subay astsubay alımında başvurular devam ediyor. MSÜ sınavına başvuru yapan adaylar YKS 'ye de başvuru yapmak zorunda. Astsubaylık için TYT, subaylık için hem TYT hem AYT 'ye başvuru yapmak gerekiyor.

MSÜ subay başvuru detayları için TIKLAYIN

MSÜ astsubay başvuru detayları için TIKLAYIN

YKS BAŞVURULARI BAŞLADIĞI ANDA, POLİS ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN