Kültür ve Turizm Bakanlığı 785 Personel Alımında Başvuru Süreci 9 Ekim'de Sona Erecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Kütüphaneci, Arkeolog, Müze araştırmacısı, Mühendis, Şehir plancısı, Tekniker, Mütercim-Tercüman alımı yapılacak. Toplamda 785 kişilik personel alımı için başvuru işlemleri 9 Ekim 2019 tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından gerçekleşecek. Personel alımı başvurusu yapmak isteyen adayların , başvuru genel ve özel şartlarının yanı sıra başvuru sırasında gerekli belgeler ve diğer detayları da barındıran başvuru kılavuzunu dikkatle incelem

Kültür ve Turizm Bakanlığı 785 Personel Alımında Başvuru Süreci 9 Ekim'de Sona Erecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı 785 Personel Alımında Başvuru Süreci 9 Ekim'de Sona Erecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sözleşmeli personel alımı için başvuru işlemleri devam ediyor. Bakanlığın resmi internet sayfası, Devlet Personel Başkanlığı, Resmi Gazete ve çeşitli basın yayın kuruluşları aracılığı ile yayımlanan personel alımı duyurusunda alımla ilgili, "Bakanlığımız taşra teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek ve 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre çalıştırılmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alım Usul ve Esasları hükümleri çerçevesinde aşağıda unvanı, bölümü, puan türü, yeri ve adedi belirtilen boş pozisyonlara, 2018 yılı KPSS (B) grubu puanı esas alınarak, yapılacak giriş (sözlü) sınav sonucuna göre, toplam 785 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır." ifadelerine yer verilmiş, kütüphaneci, arkeolog, müze araştırmacısı, mühendis, şehir plancısı, tekniker, mütercim unvanları için alım yapılacağı belirtilmişti. Mütercim-Tercüman unvanı için 20, Tekniker unvanı için 50, Şehir Plancısı unvanı için 50, Mimar için 65, Mühendis unvanı için 50, Müze araştırmacısı unvanı için 25, Arkeolog alımı için 25, Kütüphaneci alımı için 500 kişilik kontenjan ayrıldığına dikkat çekilen duyuruda şehirlere göre kontenjan dağılımı da yer aldı. 

KADIN-ERKEK ADAYLARLA TANIŞ, İLKOKUL, ORTAÖĞRETİM, ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEN YENİ İŞ HABERLERİNİ TAKİP ET! DAHA FAZLASI İÇİN TIKLA VE KATIL.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sözleşmeli kamu personeli alımı için başvuru yapacak adayların 2018 yılında uygulanan KPSS'ye girmiş olmasının yanı sıra aşağıdaki genel şartları da yerine getirmesi gerekiyor. 

BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI

BAŞVURU İŞLEMLERİ 9 EKİM'E KADAR ONLİNE YAPILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 785 kamu personeli alımı için online başvurular 25 Eylül 2019 tarihinde başlamıştı. Adaylar , başvurularını 9 Ekim 2019 tarihine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapabilecekler. Başvuru sürecine dair yapılan resmi bilgilendirmede, "Sınav başvuruları Sınav Başvuru Sisteminin 25/09/2019 tarihinde açılmasıyla başlayacak ve 09/10/2019 tarihi saat 23:59’da kapanacaktır. Bu tarihten sonra sistem kesinlikle açılmayacak ve elektronik ortamda yapılmayan, posta ya da bizzat veya diğer kişiler aracılığıyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır. Giriş sınavına katılacak adayların listesi Bakanlık (www.kulturturızm.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecektir. En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır. Sınava katılma hakkı elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Adaylar, giriş sınavına katılacakların listesine, isim listelerinin Bakanlık internet sitesinde ilanından itibaren beş gün içinde, gerekçeleriyle birlikte, Personel Dairesi Başkanlığına yazılı olarak itiraz edebileceklerdir. Adaylar ancak bir pozisyon unvanının sınavına başvurabilecektir." uyarısı yer aldı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA