Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve EGM'ye Sivil Memur Alımı Bekleniyor

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polis alımı, bekçi alımı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik komutanlıklarına subay ve astsubay alımı ilanları yoğun ilgi görürken, geçtiğimiz senenin en çok tartışılan konularından biri haline gelen sivil memur alımları için beklenen duyurular gelmiş değil.

Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve EGM'ye Sivil Memur Alımı Bekleniyor

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli binlerce polis memurunun asli görevlerinin dışında sivil memur gibi görev yaptıklarına dikkat çeken muhalefet partisi milletvekilleri geçtiğimiz yıl TBMM Genel Kurulu'nda meseleyi sık sık gündeme getirmiş, polis memurlarının asli görevlerine döndürülmesi ve bu kişilerin yerlerine sivil memur alımı gerçekleştirilerek hem bütçeden tasarruf yapılması hem de personel içerisindeki iş dağılımında dengenin sağlanması gerektiğine dikkat çekmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden geçtiğimiz günlerde yapılan duyurularda hizmetli, aşçı vb. unvanlara alım yapılacağı belirtilse de sivil memur alımlarına ilişkin adayların beklediği duyuru gelmiş değil. Ayrıca Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarında da profesyonelleşme sürecine bağlı olarak sivil memur istihdamlarının artması bekleniyor.

Konuya ilişkin yeni resmi açıklama ve gelişmeleri siz değerli ziyaretçilerimizle sürdürmeye devam edeceğiz.

TWİTTER'DAN HABERLERİNİ GÖNDER!

Bu arada bekçilere tanınan yeni haklar hakkındaki düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilir, twitter sayfamız üzerinden bize doğrudan mesaj atarak gündeme getirilmesini istediğiniz konuların haberleşmesini sağlayabilirsiniz.Twitter sayfamız için ===> https://twitter.com/kamubultenicom