İsmail Koncuk EYT ve Mülakatlar Konusunda Net Konuştu! 'EYT'den Kaçamazlar, KPSS'den 90 Puan Bile Yetmiyor!'

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, emeklilikte yaşa takılanlar ve kamu personeli alımlarındaki mülakatlar konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İsmail Koncuk EYT ve Mülakatlar Konusunda Net Konuştu! 'EYT'den Kaçamazlar, KPSS'den 90 Puan Bile Yetmiyor!'

Kamu Bülteni'ne konuşan Koncuk, EYT konusunda hükümetin daha fazla kaçamayacağını, konuyla ilgili düzenlemenin bir an önce geçmesi gerektiğini söyledi. Koncu ' Emeklilikte yaşa takılanlardan daha ne kadar kaçılabileceğini doğrusu merak ediyorum. AKP'nin de bu konuda ne yapacağını merak ediyorum. Yani geçen yıl Anayasa Mahkemesi bir karar vermiş, aslında, emeklilikte yaşa takılanların haklı olduğunu ifade ediyor bu karar ama diyor ki, "Mecliste bir düzenleme yapılması gerekir." Mecliste bir düzenleme yapılması gerektiğine Anayasa Mahkemesi karar vermiş ve binlerce insan bizden böyle bir kanun çıkarmamızı bekliyor ama bu teklifi açıkça reddediyorsunuz.' dedi.

Daha önce de EYT konusunda teklif verdiklerini hatırlatan İYİ Parti Adana Milletvekili "Bildiğiniz üzere emeklilikte yaşa takılanlar için verdiğimiz teklif reddedildi. Sayın Cumhurbaşkanımız yaptığı bir açıklamada ‘bu yükü milletin sırtına bindirmeye hakkımız yok’ diyor. Ancak milyonlarca Suriyeli göçmenin 200 milyar TL’lik yükü milletin sırtına yüklenmiş halde.Numan Kurtulmuş açıklamalarında; emeklilikte yaşa takılanlar için "O konu kapanmıştır. Bugünkü şartlarda Türkiye'nin kaldırabileceği bir yük değildir"diyor. Bir taraftan Sayın Cumhurbaşkanı “Emeklilikte yaşa takılanlar kampanyası siyasi bir ranta dönüştürülmemelidir. Bugün emeklilikte yaşa takılanlar diyerek kampanya yürütenlerin bir bölümü resmi ya da gayri resmi olarak çalışmaya devam edecektir. Hakikat buyken göz göre göre Sosyal güvenlik sistemimizi yeni bir batağın içine neden sürükleyelim. Türkiye geçmişte popülist politikalardan çok çekti, gelin yeniden bu tehlikeli alışkanlığı hortlatmayalım"diyor. Bir taraftan ise “Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman açıktır.” şeklinde bir açıklama yaparak EYT için açık kapı bırakıyor.EYT problemi çözülebilir, bu konuda yeni çözüm yolları bulunabilir, ancak iktidar ve destekçisi istemedikten sonra bu problem konuşulmaya devam edilecektir.AKP uzlaşmayı MHP ile torba yasaları Genel Kurula getirerek yapıyor. Diğer partiler halkın sorunlarına çare olacak teklifler getiriyorlar ancak iktidarın oyları ret olduğundan kanunlaşamıyor." ifadelerini kullandı.

Kamuya personel alımlarındaki mülakat süreci

Her türlü mülakat uygulamasına karşıyız.Mülakatın olduğu yerde liyakatten bahsetmek imkansız.Mülakat yöntemi torpili de beraberinde getiriyor. KPSS'de 90 puan alan bir öğretmen atanamazken, 60 puan alan bir öğretmen mülakat ile yani torpille atanabiliyor.