İletişim Başkanlığı'na 29 Devlet Memuru Alınacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na sınavla 29 devlet memuru alınacak. Memur alımı için başvuru işlemleri 14 Ocak'ta başlıyor. Başvuru genel şartları, sınav ücreti ve diğer detaylar Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteni sitesinde...

İletişim Başkanlığı'na 29 Devlet Memuru Alınacak

İletişim Başkanlığı'na 29 Memur Alımı Yapılacak

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na sınavla iletişim uzman yardımcısı alımı yapılacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın 29 iletişim uzman yardımcısı alımı yapacağına dair duyuru geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete, Devlet Personel Başkanlığı ve çeşitli basın yayın kuruluşları vasıtasıyla kamuoyu ile paylaşılmıştı. İlgili duıyuruda personel alımı için sınavın Anakra'da yapılacağı, başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra başvuru özel şartlarını da dikkatle incelemesi gerektiğine yer verilmişti.

SINAV BAŞVURU ŞARTLARI

Buna göre alım için başvuru yapacak adaylarda aranacak başvuru genel ve özel şartları aşağıdaki gibi olacak: 

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak,

b) 01/01/2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,

c) En az dört yıllık lisans eğitimi veren

- Hukuk, siyasi bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, işletme ve iktisat fakültelerinden (10 kişi)

- İletişim fakültelerinden (15 kişi)

- Mühendislik fakültelerinden (bilgisayar, yazılım, elektronik, elektrik ve elektronik, elektronik ve haberleşme bölümleri - 4 kişi) veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kuramlarından mezun olmak,

(2) Müracaat şartlarını taşıyan tüm adaylar "ön eleme yazılı yarışma" sınavına davet edilecektir.

(3) İlgili bölümlerden herhangi birine yeterli başvurunun olmaması halinde, diğer bölümlerden de alım yapılabilecektir.

(4) Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, Başkanlık (www.iletisim.gov.tr) resmi internet sitesinden ilan edilecektir.

(5) Sınava katılabilecek adaylara ilişkin duyuruda, sınav programına ve sınavın yapılacağı adreslere ve diğer hususlara ilişkin bilgilere de yer verilecektir.

SINAV ÜCRETİ, BAŞVURU LİNKİ, SINAV TARİHİ

Başvurular 14 ile 18 Ocak 2019 tarihleri arasında https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresi üzerinden yapılacak. sınav başvuru ücreti 80 TL olarak belirlendi. Sınava girmek isteyen adayların ilgili ücreti ödememesi halinde başvuruları geçersiz sayılacak. İletişim Başkanlığı personel alımı ön eleme sınavı 16 Şubat 2019 tarihinde saat 10.00'da başlayacak ve tek oturum halinde uygulanacak. Ön eleme sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacak.